дали утре работат продавниците за чевли и облека на автобуската кај битпазар? и златарите во чаршија?
Нели во испитна сесија има два термина за секој предмет,на пример 20.1 и 5.2.. Дали ако полагам во првиот термин и еве ако паднам имам право пак да дојдам во следниот термин за истиот предмет? Или само еднаш можам да полагам, па после тек наредна сесија?
По правило немаш право. Но прашај го проф може и да ти дозволи. Мене ми дозволиле неколку проф на пмф (ова пред 10 години)
Doma imam edna teglicka kokosovo maslo,I stvarno neznam za sto da go upotrebuvam,go koristi nekoj za nesto drugo osven za kosa??
Кокосовото масло го употребувам за цело тело, петици, лактови обавезно..само на коса не го употребувам.
Одлично е и за готвење. Се користи за подготовка на колачи и е многу поздрава опција од маргарин/путер. Јас кога и да правам колачиња што не се печат, додавам 1 лажица кокосово масло во смесата, наместо друг вид на маснотија.
Па јас имам сува и чувствителна кожа со по некоја акна. Убаво ми ги омекнува сувите делови и ми го чисти лицето.
Само мешам кафе со кокосово масло. Го нанесувам на лице и го оставам колку што можам (пример денес 5мин). Малку го утнувам соодносот, секогаш повеќе на масло ми испаѓа. Следен пат ќе гледам да е малку посуво. Наместо кафе можеш да ставиш шеќер, кокос, сода, какао, што сакаш, што ти одговара највеќе.