Да ја отворив прво таа тема да прашам таму но ми изгледа таму е само за ИВФ не е општа темата за секакви лекарства.
Девојки незнам дали е за тука прашањето, не би да го сместам у здравствени проблеми. На депилација одам редовно но последен пат кога бев нервите на нозете ми се тресеа многу. Некоја препорака на некое апче да се смирам. Препорака на козметичарката беше аспирин но не сим пиела до сега.
Има ли некој да ми прати нешто за Фармакологија и Фармацевтска технологија за 2-ра година ? На Google и на е-учебници и на е-книги буквално ништо нема освен фармакогнозија, а за во сабота ми требаат ...
Se izvinuvam sto pisuvam na latinica, dali nekoj zanae kade mozam da kupam kniga na makedonski ili srpski online?Dali ima nekoj slucajno sretnato na amazon ili eBay.. zatoa sto ziveam vo Amerika a mi se cita nesto nase..
Девојки дали знаете од каде можам да го нарачам овој крем во големо паковање? Од тестерот 3 пати ставам и мислам дека веќе гледам разлика (не дека пд 3 пати може, ама многу ми се свиѓа кремата). Ви благодарам
Потребни состојки: - 600 гр. брашно - 250 мл јогурт - 3 јајца - 100 мл масло - 1/2 квасец - 1/2 прашок за печиво - сол Постапка: Состојките се мешаат - прво со лажица, а потоа со миксер (со додатоците за тесто). Добиената смеса се остава на топло место - да нарасне и да го дуплира својот волумен 2 до 3 пати. Потоа, со намастени дланки се кинат парчиња од тестото. Се растегнуваат и се пржат во врело масло.