Директно не можеш бидејќи е на сам Вардар телевизијата. Најблиску те остава 21 Имаш некои 5мин пешки максимум. После Сити Мол треба на 5тата станица да се симнеш. Друга најблиска варијанта ти е да се симнеш во Влае, кај Влајко со некој автобус (21,22,22А,64А,4,12,11,60,56,8 -сите те носат до таму) и после ќе се вратиш назад према Обединети Нации мостот и по кејот можеш право да одиш.Ама со 21 ти е најсигурно.Од автобуската само треба да пропешачиш малку.
Мислам дека ова е за Канал 5. Како што разбрав членката праша за Телма. Простете ако нешто погрешно сум разбрала @Anna-Banana како што гледам на мапа, Телма се наоѓа кај Специјал пекарата во Карпош 4. Можеш да одиш со било кој автобус кој оди по Партизанска, пример 22,21,4,2,12.. и да се симнеш на автобуската пред мостот Обединети нации (ако доаѓаш од Центар). Потоа ќе тргнеш пешки по улицата накај Специјал и веројатно таму треба да е некаде
Леле да грешка моја..се збунив. Иначе за Телма да, во право си. А баш на Никола Парапунов 8ца остава, ако може со 8ца да оди уште поубаво @anaja1 оди оди, после Илинденска врти лево на Никола Парапунов, па Партизанска и последна станица е во Влае кај Порта.
Денес бев кај матичен на преглед и требаше да ми даде упат за испитување на хормони, но во системот се појави дека немам здравствено осигурување од 30.11.2018. Плата земам редовно, јас ја правам и поминувам во банка. Како е можно да немам здравствено осигурување? Дали имал некој сличен проблем? Секако утре ќе се јавам во ФЗО, но ме интересира доколку некој знае да ми каже што би можело да биде...
Има ли во Скопје, некој шнајдер што шие кожа ??? Поточно мене ми треба за преправање на стара кожна јакна. Сакам малку да се стесни и скрати.
Ве моламмм побрзо одговор ако може, на вибер активирав друг број покрај мојот, во опцциите додади втор број, (значи не на посебен вибер, туку само го додадов) сега сакам пак,мојот да го вратам, да го пишам пак како втор? Мене ми е да не ми се деинсталира цел вибер и да ми отидат сите контакти...