Летоска на двете очи имав јачмен. Не ми истече целосно гнојот и од тогаш имам мали топченца на очите према носот. Не се гледаат ама се чувствуваат на допир и ме иритираат.Ги масирам за да искочат ама не сакаат. Како да ги отстранам природно? Би помогнало со топло јајце?Не знам дали би делувало сега.
Бил некој да полага за сертификат на некој јазик? Тешко ли е многу? Има рок на важност истиот или не?
Дали може да се оди на контрола кај доктор во ваква ситуација кога има повредени од несреќа или треба да се почека неколку дена?
Доцна е за да се отстрани со топли облоги или со масажа затоа што е создадено масно ткиво. Единствен начин е со хируршка интервенција. Не е страшно и болно по операцијата само треба време од 8-10 дена за да се нормализира кожата околу очите од црвенила и модринки.
Си отстранувала?Не ми е страв да отидам ама искрено језиво ми е некој да ми брца во око. Би ми ставиле анестезија? Еве на едното око.На другото не се гледа.
Од искуство ти кажувам. Чувството на језиво е индивидуално. Целата постапка е со локална анестезија и трае околу 20 мин. После тоа треба одмор во темна просторија во домашни услови. Знам дека е непријатно за гледање и затоа ти пречи.
Девојки, жени Очајно барам некоја од 15-19 и 30-29 години ми треба помош, ќе одземам 5-10 минути од вашето време, ама ќе ми завршите огрооомна работа, Ве молам ако има некоја што би ми помогнала нека ми пише
Види по тезгите на пазарите, каде што продаваат се и сешто. На Буњаковец, ги има на тезгите во близина на тоалетот
Ти кажа во темна просторија во домашни услови. Ќе си земеш школско боледување ради операција и завршена работа. Сега гледаш дека со тоа што не се лечиш соодветно ти создава проблем плус