изреволтирана не сум само малку така негативно наелектризирана,да се наплаќа за боледување... и маж ми вадел боледувања па никад не платил
Па матичарот е приватен, а не државна институција. Може да си наплаќа за што сака, ако не пречи на законот. Тоа си е нејзино/негово право. Јас на пример не плаќам, бидејќи ми е матичен уште од 3-4 годинки кога сум имал.
Матичарот и матичниот доктор се две различни професии! Едниот ќе те венча а другиот ќе те лечи.. Ој МаЧедониЈо, што се гази по тебе северна убавице Матичниот доктор има договор со фондот и наплаќа партиципација утврдена од фондот, не може што ќе им текне да наплаќаат. А дали ти е матичен од пред 3 дена или од твои 3 години не менува апсолутно ништо... преглед единствено не смее никој да ти наплати. Тебе уствари на педијатар те носеа?
Ако отиде на матичар, ќе му се зацрни животот. Така викаат голем дел од мажите...подобро е вака да не знае кој е кој
овој лекар и мене ми беше матичен како дете а сега 6 години е матичен на моето дете. Еден период немавме здравствено па без проблем вршеше прегледи и денар не побара. Дојде сега за едно боледување пари да зема. Нека даде сметка за тоа а не само земи и стави вџеб.
Дасти Ја мислам он матичниот лекар си го нарече Матичар може нов никнајм за матични е тоа , па долга дружба и нема потреба од ипак од 3г е
Има ли некој Nespresso VertuoLine машина? На колку време се прави descaling и како? Мора ли со средството специјално наменето за тоа или може со оцет прочитав негде.