Дури сега видов дека сум направил ненамерна грешка. Но не знам зошто Даст изреагира толку лошо. Сум згрешил, је**га. Иначе не мислев на тој "матичарот", туку ме сфативте сите на кој мислев, но погрешно сум го напишал. Сега дека нов член, ме зезате вие постарите овде.
Дали за подигањето на лична карта повторно треба електронско најавување? Колку што се сеќавам претходно не требаше, па дали и сега е така? Благодарам на одговорите
Треба да имаш едно ливче кое ти го даваат кога се сликаш. Со него одиш по десетина дена и можеш да ја подигнеш. Нема потреба електронски да се најавиш.
Не се секирај ти. Баш ми беше интересно да ве читам и двајцата. А можеби за брзо и кај матичар ке одиш, а?
Пратив пратка преку Карго во друг град пред 2 недели. Типот од таму одлучил да не ја земе (наводно проблеми дома со жена му) и пратката си остана така таму. Се јавив во Карго дирекцијата и им напоменав дека сакам да ја повлечам, значи ова се случува одма 2 дена откако тој ме извести дека нема да ја подигне. Бев и до Каргото во Скопје од каде што ја пратив пратката и на нив исто им реков. И двете страни ми рекоа дека утре ќе ми биде тука. Веќе станаа 2 недели точно. Се јавив пред 3 дена пак во дирекција и пак бев во Каргото, истиот одговор како и првиот пат. Дека утре ќе ми стигнала, ама еве помина и утре и задутре, пратката ја нема. Производот што го пратив вреди 250 евра, а веќе во тој период што чекав изгубив 70 евра од вредноста на производот. Е сега прашањето до вас ми е, дали може да покренам некоја тужба кон тој што требало да ја земе тогаш, а најмногу до Каргото што си игра со мене или да им викнам инспекција?
Да погодам, Карго Експрес ? Ми личи ова на нив. Отиди им во дирекција и запрети им со тужба па ќе видиш како ќе се растрчаат и ќе ја добиеш пратката моментално.
Да, баш Карго Експрес. Им се јавив сабајлево пак, им реков дека пратката треба да ми се врати и го побарав тоа веќе 2 пати претходно. И убаво и културно им реков дека доколку не се реши проблемов денес, утре ќе покренам тужба кон нив. Малку испаничи таа битолчанката што ми збореше на другата страна, демек извинете господине, сега "ќе се потрудам да стигне денес" и што е можно најбрзо. Ми се јавија пред 15 минути дека стигнала. Значи мора да се изреагира на таков начин (иако избегнувам да го правам, гледам прво со фино и стрпливо додека можам) за да почнат да работат нешто и да ги спуштат нозете од столче на земја.
Како бе така нешто вредно 250 евра го праќате по карго? Може ова е еден случај во илјада, ама јас подобро ќе идам ќе го однесам или тој што сака да го купи нека дојде да го види и чао.
Се аи чувам од докумебти, си ги имам сите. Сега одам да си ја земам пратката бидејќи изреагирав пак сабајлево и им укажав дека ќе одиме со тужба од сега натаму. Изгледа се исплашија и експресно брзо ми ја донесоа од истокот.
Сум праќал и поскапи и повредни работи, како златно ланче од 1.000 евра, исто преку нив, но тогаш не сум имал проблем. Со исплата на пари претходно на два пати имав проблем, но го решив. Недај боже ако ти го украдат или го снема "магично", тие ќе си одговараат за тоа. А за оштетена пратка (мало шкафче) што ја пратив пред месец дена, немав со што да ја залепам за да ја заштитам, па ја скршиле кога возел тој дебилот како лудак по автопат. Нормално, тие се заштитија.
Eте, знаев дека се они. Ги имам пишувано на форумов колку се неспособни и непрофесионални. Не можеш секогаш со фино, каде треба и ќе заржеш малце. Од тужба се плашат како ѓавол од тамјан и си ја завршуваат работата. Бедно, ама тоа е.
Секогаш сум пријатен, весел, позитивен и насмеан. Ретко се расправам со било кој, но за ова, каде што ми се пари и предмет од вредност во прашање, ќе заржам, а кога јас ржам, и лавот се плаши. Со откупот што го пишува на документот. Секогаш праќам со откуп.
Менада. Има убави компирчиња, но го сменија сосот од летото, па сега ставаат кечап и мајонез наместо од тој со босилек или што и да беше. Има и лепчиња (изгледаат како пица) многу убави со кашкавал, кулен, домати...
Сакам да се префрлам на интегрален леб наместо бел. Ве молам препорачајте ми некој што може да се најде по продавнициве?