Ќе го изгубиш статусот на редовен студент. Можеш да најдеш работа на пола радно време, значи на 4 часа осигурана а да те плаќа за 8. Тогаш остануваш во истата квота. Поинаку, преминуваш во приватна.
Девојки предложете ми фризерски салон во околина на Ѓорче/Влае од кои сте задоволни, за фризура ми треба. Може и инста профил или нешто, да видам. И секако со нормална цена. Нема да е некоја комплицирана фризура Благодарам однапред
Првпaт извaдив интернaциoнaлен извoд нa рoдените .КOгa гo земaв не гo пoгледнaв дoбрo и гo стaвив вo чaнтa.СЕгa гледaм декa е нa фрaнцуски. Дaли тaкa е вo ред и прaвилнo.Пo штo гo вaдaм зa бритaнскa визa.Ај некoј упaтен некa ме прoсветли.Ви блaгoдaрaм
Do pred nekolku godini inernacionalnite izvodi bea na angliski,i nie vadevme nov na francuski e,pa moravme na ovlasten preveduvac od francuski na angliski da se prevedi.Na prasanjeto zosto e na francuski ni odgovorija samo deka taka se.
Има теми за CV но не се активни, ако може да ми одговорите. Кратка биографија се пишува под податоците во CV или во мотивационо? Дали се пишува во прво или трето лице?
Кратка биографија ти се всушност податоците во CV-то. Мотивационо писмо пишуваш за да кажеш зошто си заинтересирана за нивната фирма и за конкретното работно за кое аплицираш. И нормално се пишува во прво лице. Нема да пишуваш расказ. И каква врска има дали темите се активни или не? Штом ќе пишеш во соодветната тема, темата ќе излезе во најновите активни теми и секој ќе може да ја види темата и да ти одговори.
Провери во JYSK во city mall дали имаат, јас и не најдов баш пред околу пола година па затоа сама си направив
Костарика, Енрико, Џино, Џакомо, Доминос, Балила, Гиго. Се друго е 10 места под овие. Фризерски салон Мето. Ангелковски, на партизанска спроти Fitness House. Creative Exchange фб група. Прашај ги таму. Сите различно бараат, од 50 до 200 евра, зависи на кој колку пари му требаат. Некои викаат дека за странци и наши различни цени, некои викаат дека се подобри од другите и ја зголемуваат цената. Типична Македонска работа. Остави депозит. Зошто да и ја плаќаш целата сума. Ако е преку букинг нема да те зафркне. Ако те зафркне, би си имала и проблем со букинг, доколку ја пријавиш.
Не сум женска ама ќе ти одговорам. Во градот добри се Амор и Пиаца, но ако си со кола ти препорачувам во ресторан Осоговска куќа кој е горе на Осогово. Околу 20-30 минути е до таму, а после ресторанот кон нагоре, има црква и после на врвот е рајот. Преубаво е. Но за ресторанот горе најубаво почекај уште малце да се стопли за да можрш да седиш надвор.
Здраво, Би сакал да ми препорачате некој апарат за правење топло чоколадо и каде можам да го купам? Благодарам.