Бидејќи ова го пиша, мислев си сакала со своја да вежбаш пред да полагаш. Веројатно прават како ќе им текне, кој ги знае.
@NarCis@ @0ли возачка имам 10 години и ниту еднаш не сум возела МОРАМ да почнам. Не мора да е со нашата кола нека е и со нивна. Башка јас полагав во Битола, а ќе треба да знам да возам во Скопје Фала ви девојки
Посигурно ќе се осеќаш ако повежбаш со нивна. Сепак инструкторот ќе закочи, ќе реагира, нема да ти свират лудачки што возиш бавно и сл. Тамам ќе ти е за да се опуштиш.
Тоа само на полигон, пред полагање кога бев. Таму секако е далеку побезбедно и полесно, отколку низ град со многу непредвидени ситуации. После кога положив имав пауза од возење, па сакав да земам некој час. Ми кажаа само со нивна. @fana прашај си, ама пази кој ќе ти биде инструктор, обавезно со препорака, без разлика шо имаш положено.
Незнаев каде да го поставам следново што ќе го напишам. Премногу сум збунета скоро година и пол ја користиме оваа риба од Кам маркетите. Случајно на пакувањето видов зона на лов: фао 67, а што е тоа што значи??!!!! Еве : Што јадиме бе?? Го читав и ова од паника изнапишав по интернет но кој знае што е точно.
Па фала богу дека пишуваат од каде ја ловат, така си погледнеш и си бираш што купуваш. Полошо е да не пишува. А и од АХВ со изјава скоро излегоа дека рибата во МК е безбедна.
Протеините, мастите и витамините А и Д не се уништуваат со замрзнување на рибата. А свежа риба не би требало да мириса како што мириса на километар по маркетите, така да... Имаш и во едното и во другото "ама". Локална риба се јаде секогаш свежа, увезена се јаде смрзната.