Каде се наоѓа Тримакс? На гоогле Чаир ми покажува и кога ќе кликнам за да ме одведе до таму нема ништо
Книжарница Тримакс има локации на повеќе места низ Скопје. Отвори на официјалната страна и провери која од нив најмногу ти одговара.
Ќе патувам со приватно возило за Бугарија. Што ми треба од документи, освен зелен картон? Винетка и лично осигурување ми требаат? На граница се купуваше винетка? @Dust ќе ја тагнам.
Здраво сакам за летна свадба да имам на масата од оние лепези. Од каде можам и по која цена да ги најдам 230 на бр. И тие да се за гостите.
На граница има автомати сега а од оваа година можеш и онлајн. Меѓународна возачка, зелен картон. Осигурување никој не ти бара.
@Dust, гледам онлајн дека нема дневни винетки, мора седмична од 15 лева да вадам, иако е само за еден ден?
Искрено, не памтам баш. Мислам дека нема дневна винетка. Ние годишни вадиме па немам загледано. Ама знам седмичната беше црвена, годишната портокалова, месечната зелена и 3мес сина..така да некако не ми е во меморија да сум видела дневна, ќе сум ја запамтела бојата Така да, мора седмична. Ама извади на граница ако не.. ма да мислам оти немаат дневна т.е не постои за коли. За камиони и автобуси знам дека има.