Да видам да не верувам. Имам прашувано на шалер прашања поврзани со данок, појма немаа. 90% таму се само за украс
Veruvam vo toa deka se tamu 90 % za da popolnat mesto i zemat platicka, no na stranata nivna mislam deka ima. I na informacii kaj niv mora da znaat. Jas znam deka ovaa godina mojte konkretno majkami napravi prijava i ja podnese do ujp, i vo samoto smetkovodstvo kaj nea na rabota ja prasale dali ima prihodi odnosno sredstva prefrlani od stranstvo. Inaku jas uplativ 55 evra vo denarska protiv vtednost za danok na prefrleni sredstva vo 2018 godina.
Затоа и ве прашав - зошто ниту на страната на УЈП, ниту на Министерство за финансии има таков податок. Се' уште стои известувањето дека со дознаките ќе се постапува како и до сега...
Ако го имаш стандард пакетот на апликацијата, само бираш опција за плаќање, т.е образец ПП50 (или ПП10), и пополнуваш тоа што се бара, не е тешко воопшто. Околу 100тина денари, еве максимум 200 нека е. Не беше воопшто скап. Не е нешто посебно, ама врши работа, особено додатоците иако се пластични се доста цврсти и не се кршат, а сите тие што ги имам видено по Џамбо и Базаро, уште неотворени пластиката им е скршена (запците од деловите за украсување).