Ме осигурале на пола работно време, а во тетратката за редовност што им е, се потпишувам на 40 часа неделно. Логично ви е?
Па, нивен изговор е дека баш ради тоа пишуваат во неа. Ми глумат дека сум на 40 часа осигурана, а на картичка 8.100 ми пуштаат. Не ми се јасни.
Во секоја работа мора да се води евиденција за тоа. И јас се потпишувам. Мора да бидат исто работното време со тетратката. Големи се казните ако го фатат со таква манипулација. Кажи му со време или оди си. Губиш и ти со стажот за работа.
Несмејт така да те манипулирет и будала да те прает. Кажи му на газдата на 40 сати да те осигурат. А ако си на пола работно време, остатокот на рака ти го дава? П.С а од кога си вработен/а таму?
Од Град Скопје има, од 11.03.2019год. Пред некој ден ми излезе реклама од продавница за велосипеди со информацијава. Едит: еве и линк Спојлер: Линк http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=10431&mid=465&tabId=1&tabindex=0
Во рамстор горе на втор спрат има за печатење чаши и има различни привезоци. Има како регистарски таблички со имиња,кругови со натписи најдобар татко брат и слично. По 150 до 200 се. Се надевам ќе ти се допаднат.
Не дозволувај вака да те манипулира, или нека регулира се по закон или напушти ја работата. Нема друго чаре
Банка, или менувачница која со сигурност работи со бугарски левови кај нас? Само да не е курсот 25/1. Барем 30, ако ништо друго.