Ако имаш живци од челик можеш, плус треба татко ти владика да е па да влезеш преку цв таму, значи ако немаш јаки врски батали уште од старт, 99,9% од вработените се со врски, платите се високи, ама за тоа колку се вработените таму не знам како да се изразам а да не звучам грубо...не вредат тие пари, 8 саат раб време а платите се над 20.000 барем така мислам
Јас сум исто редовен студент , работев во еден хотел 3месеци преку лето и пак си останав редовен, не ме префрлија вонредно ако прашуваш за тоа , сепак зависи од работата која што ќе ја најдеш.
Срамота е да, денес бев слободна но не отидов. Зошто мене да ми е срам? На газдата треба да му е, не на мене.
Па ти поддржуваш тие да работат со тоа што ќе отидеш. Ако газдата знае дека некој ќе иде - има поента да работат. Ако знае дека никој нема да му отиде - нема да работат
Каква глупост напиша, еве тинекс денес работеше поминав неколку пати ретко имаше луѓе па гледам газдата им рече затворете и одете си. Убаво прашав и одг ако знаеш, јас со што нема да отидам нема газдата идиот да го предомислам празниците да им се не работни ако денес работеле.
Супер. Требало да влезеш за да не им е за џабе седењето. Верувај никој газда не става вработениот да работи ако нема профит. Цел нормален свет знае дека недела и државни празници мора да бидат неработни, само кај нас да има како ќе направите сѐ да работи само кога вие сте слободни, оти само вие сте луѓе, таман работа вработените во продавниците ЗА ЧЕВЛИ да имаат слободен ден. Ако на први мај не купиш чевли - без чевли ќе останеш.
Аман не ми држи лекции за морал, прашав културно ако знаеш одг ако не молчи. За најголемите празници се утепаа од одење во шопинг и месари и работеа турбо. Не го одобрувам тоа и јас сум работела за празници и знам како е, денес дека не купив чевли и ќе купам утре ќе одам во рајот а овие не најадениве во месарите ке горат во пеколот.
Се убив барајќи. Jас ова гледам. http://bfst.to/play/soccer-14.php Aко не ти отвора барај на некое од овие https://www.soccerstreams100.com/barcelona-vs-liverpool-live-stream/
Кога јас бев блокирана, даваше сигнал дека ѕвони само еднаш и после првото ѕвонење одма покажуваше зафатено.
Точно е дека секој месец пред пуштање на плата некој образец за одобрување од книговодство се чека, или сепак не?
Многу би сакала да знам каде работиш, кој е тој газда... Да му пратиме една пријава. Пошто те читам често на темава. Инаку да, од сметководство ја пуштаат платата. Можеби споиле празници, па не им е спремна. Законски рок од УЈП е до 15-ти од месецот да се помине плата.
Ми напраиле финта некоја, почнав пред некој месец на 1-ви да работам, а ме осигурале на 15-ти, ваљда да си платат тој месец на пола. Е завчера коа разговарав, срцките не ни знаеле дека минимална е веќе 12.507. Дека добивам дел и на рака и им напоменав дека изгледа "треба" да е помал баш ради ова. Ме гледаа вака . И сега нз, едвај чекам сметката да ја проверам, не знам дали пуштиле денес веќе конечно.
Професорката Анита Арсовска и Д-р Бојан Бошковски (млад ама невидено посветен). Достапни се и едниот и другиот на Клиниката за неврологија. Анита е професорка на факултетот, можеби баш и неможе да се најде во секое време ради ангажманот на факултет, ама си има приемни денови. https://infomax.mk/wp/спаcен-пациент-со-мо3очен-удаpсо-новата/