За лична карта, знам електронско беше закажувањето, но за пасош не ја гледам опцијата. Т.е од страна, гледам има барање за пасош тип А и тип Б Дали некој може да ми ја објасни процедурата? Како да закажам? Претпоставувам дека треба да симнам и испечатам, ама треба некаде да се закаже?
Здраво, имам едно прашање, за да се донесе кола од еден град во друг што не е регистрирана дали мора со шлеп или постои друг начин? Станува збор за кола донесена од странство со сите платени давачки до регистрација, и сега ако ја купи некој од др град мора со шлеп да ја земе?
На гоогле пишуваш "електронско закажување" и ќе ти го даде линкот. Има опција бираш што треба да вадиш лична карта, патна исправа... Одбираш опција за град и селектираш термин што ти одговара и пополнуваш потребни податоци. Јас закажував пред две недели, но опција за пасош имаше само обичен и по итна постапка.
@ocicka2014 Ти благодарам Се снајдов, си закажав. Претходно седев од телефонот и од брзање на погрешно место отворив Инаку точно да, има само опција за редовна и итна постапка
Ако ја купи некој од друг град му даваат пробни таблици и така си оди до својот град и таму си вади регуларни таблици со регистеацијата.
На уплатница од факултетот плаќаш сума која е дадена за задоцнета заверка и ја носиш на студентски со потребните документи.
Здраво феминки. Се запознав со едно дете и веќе се гледаме неколку месеци ама ќе си оде дома, бидејќи овде е само за размена на студенти. Прашањето е сакам да му поклонам нешто што ќе го памти и ќе му значи ама не знам што. Не сакам да е тоа некоја слика или нешто слично... ве молам за некои предлози
Ако е машко можеш убав привезок за клучеви,или убаво пенкало од тримакс и другите книжари. Ако е женско можеш алка,ланче,обетки нешто ситно доколку носи накит
нешто што носи како на пример маичка, капа, доколку има некаде сега ефтини патики, меѓутоа можеш и книга доколку чита, некоја декорација ( пример од jysk или слично), привезок како што спомна al3xandra, некое куферче/торбичка, каиш, паричник, ако носи фармерки со ланец- ланец купи му... Не ми текнува ништо друго.
Каде можам да најдам убава крема за избелување флеки и пеги од лицето,некој што користел и ств му помогнало?
Секогаш ми се случува ова после депилација, не е битно дали со восок на козметичар или дома со машинка за депилација. Како големи надигнати топчиња се и ме чешаат и многу се црвени. Мачкав бекутан ама не ми помага завчера се депилирав секој ден се поужасна е состојбага. Има ли некоја крема во аптека за нешто вакво ?
Мене ми препорачаа Канестен маст за после депилација пошто исто ми се иритираше кожата, сепак не оволку. Откако почнав со Канестен немам проблем. Инаку сепак додека го имаш осипов би ти рекла прво на лекар да отидеш, за да види лично. Можеби и нешто друго ќе ти препорача, прашај го успат за Канестен маст.