И јас имам нежна кожа, вака после депилирање раце ми се сцрвенува цела рака само не толку крупни црвени и за неколку часа го снемува тоа. Колку ти трае тебе, ако е подолго оди на дерматолог...? Обично се депилирам вечер за до сабајле да ми го снема вака црвеното...
И мене исто вака ми се прават, само поситни точки и не ме чешаат. За саат, два се смирува. Нормално е да има мало црвенило, сепак е тоа еден вид "траума" за кожата, особено ако е сензитивна. Ако трае подолго време и ако чеша, тогаш обрати се на дерматолог.
@lovestoneddd @Dream-Girl @Peperutce1115 ви благодарам за советите. Мене ми се појавува ова утредента откако ќе се издепилирам и се повеќе имам црвенило и чешање. Имам и како мали whiteheads особено во пределот кај што се витка раката и кај што повеќе се поти. Ќе посетам дерматолог.
@sofija014 мислам дека е нормално, поготово па сега дека полесно се потиме.. Јас би ти рекла само почесто миење со млака-ладна вода и бебешка пудра во прав. Немој масни лосиони или креми, тие можат да ти ги запушат порите по депилацијата, барем кај мене тоа се случува
Леле, пред некој ден ми се случи скроз истото, со кравјиот кашкавал на Здравје Радово. Дали и кај тебе беше тој и од каде го купи? Пријави некаде? Јас мислев да го вратам во продавницата, но сè уште не сум отишла.
И ние јадевме пред 3 недели таков кашкавал. Изгледа имаат утнато цела тура, може нафта им се истурило по грешка Мене искрено како на пластика ми мирисаше со шмек на нафта.
^Цела серија им се утнала изгледа. Ене го стои во фрижидер, не се јаде, одвратен е. Јас го земав пред една недела од Стокомак.
Позади хотел Бристол. Формулар пополнет ( го има на шалтер) и лична карта ти се потребни. Не мораш да носиш уплатници, можеш да си платиш директно со картичка. Изводот ќе ти биде готов за 5 работни дена.
Не се јаде точно, јас земав го ставив на лепчиња во рерна со мисла дека ќе се подобри бетер стана плус не се растопи и пак исто смрдеше
Што подарок се купува/спрема за новороденче? Да речам дека воопшто не се гледам со неговите, но сакам некој симболичен и практичен подарок...
Луѓе каде можам да најдам да купам за Орбитрек ми се скршија педалите. Значи онаа пластика каде што ги ставаш стапалата за да вртиш , како две големи црни папучи што се , има негде каде што може да се купи за да ги сменам ?
Лола или Лала се викаше кремата што мајка ми ја користи против пеги. Розева боја, мало пакување. Навистина делува.
230 денари, во секоја аптека ја има. Да се надоврзам, да не бидам погешно сфатена. Со маста треба да се намажете одма после депилација, не откако ќе се појави осипот.
Фала тии Ако сакаш да прашаш дали е доволно само ноќна да земам бидејќи знам за која крема станува збор сум читала, и за колку време помага? Од сонцево и флеки и пеги почнаа ств ми треба нешто за спас