^двете станици ти се блиску. Можеби на Соборна е поблиску. Преку булевар право по улицата кај "Драгстор Бети" и ќе излезеш близу амсм
Значи вака со 7ца се возам и да не плаќам уште една карта сакам да идам пешки па прашувам од каде би ми било поблиску да се симнам?
Се симнуваш на Рекорд и продолжуваш право имаш 10 минути или од Зегин буњаковец одиш по Ленинова само право .
Дали ако го пријавиш некој со диплома од основно училиште (неквалификуван работник) плаќаш помали придонеси?
Sex on the beach е најдобар според мене. За мохитото џабе пари ќе фрлиш гола вода е, ни алкохол ни ништо ко сок е, а Pina colada не сум го пробала
Sex on the beach е најубав според мене, mojito ништо посебно, а pina colada е преблаг и не ми се свиѓа
@MamaYette И јас го пробав само пинаколодата не беше лош за парите е океј така нешто ново да пробаш интересно е.. и да блажичко е ама не знам ако можеш повеќе мразови стави му и ќе дојде топ
Јас го имам пробано само мохитото и мене ми беше преблаго, а и јако го осеќав алкохолот (неразредено, чисто го пиев), и брзо делува - фаќа глава
Не сретнав посебна тема за УЈП, може има и не знам, ама тука да прашам. Започнав со прва работа и претпоставувам дека треба да се пријавам, па сакам да прашам за регистрирање по првпат во системот, што е потребно? Однапред благодарам
Ми треба брз одговор. До колку работат трафики во недела? Конкретно таа кај југодрво каде што има за надополнување картички за автобус. И каде на друго место би можела во недела да надополнам?
Фирмата треба да те осигура. Ти не треба да правиш ништо посебно освен на претпоставениот да му дадеш копија од лична карта и копија од трансакциска сметка
@Lostinparadise Да да, јас сум пријавена, ама треба да се пријавам и во УЈП или тоа си иде автоматски?
Би требало фирмата да го прави тоа, т.е нивното книговодство. Инаку.. Каде во Скопје да купам големи и по ситни камења и такви џиџи за фустан да може да се шијат не да се лепат. Во Битпазар некаде има?
За велосипед прашуваш или за тротинет? За велосипед ти си го купуваш од кај сакаш и колку пари сакаш и после тоа одиш со фискалната и со сметко потврда во општина центар кај Зоолошка и после неколку месеци ти враќаат 3000 ден на сметка Нема зошто да не си задоволна кога сама си го бираш точакот