Прв пат ќе патувам со авион. Ако може да ми објасните малку која е процедурата на аеродром? И некој совет за first time?
На шалтерот кој што е за твојот лет чекираш куфер, даваш пасош и карта ако имаш( ако ти е резервирана онлајн само пасош пружаш ). Минуваш пасошка контрола, Идеш на твојот гејт, го имаш на картата и плус на шалтер ќе ти го кажат, не можеш да го утнеш има патокази а и нашиов аеродром е премал. Можеш да прашаш и било кој вработен ќе те упати кон гејтот. Кога ќе се отвори гејтот, почнува сместувањето, пак даваш карта и пасош и се сместуваш. Куферот го земаш на крајната дестинација. Совет.. само опушти се, стави си во глава дека тоа р статистички најбезбеден превоз и ќе биде во ред
Како можам да знам колку ми е бруто плата ? Мислам имаше една страна, се проверуваше ама не можам да се сетам која беше. Знае некој?
Дали во некоја цвеќара во Скопје вршат достава на букети до одредена локација во градот? Но, да се плаќа преку трансакциска, бидејќи моментално не сум во Скопје.
Дечки да ве прашам нешто, имав промена на возачка дозвола поради промена на презиме и адреса на живеење поради тоа што се омажив. Рок на важност има една година наводно поради тоа што сум се омажила? Има некој друг со иста ситација или ја црнец ме утнале и кај да се пожалам?
Јас кога ги менував сите лични документи, ми кажаа дека за личната карта и пасошот ќе има нова важност, 10 години, од датумот на сликање, а за важноста на возачката дека ќе си биде како и на првичната. Ако останале уште 2 години на пр.толку и ќе си продолжи. (ова пред 3 години)
Возачката нова ти важи исто колку што ти важела и претходната пред да го смениш презимето.Менував и јас па ми кажа вработената за тој момент
Фала ви за одговорите. Искрено возачката ми важеше до 2020 год може и затоа ми ја продолжиле за толку. Не знаев дека е така, не ми ни објаснија што е најтрагично.
Дали на фб има група која што е за мајки со прва рожба или каде даваат совети за деца од 0 до 2 +год?
Јас бев ама искрено ништо спектакуларно не видов. Не бев сама да бидам детална во разгледувањето ама мислам не вреди за гужвите кои ќе бидат викендов претпоставувам.
Разгледај си на Групер, има интересни понуди и ги имаш цените на одреден призвод, доколку земеш купон од Групер секако. Инаку лично не сум била да разгледувам во СМ. Повели линкче: https://grouper.mk/