Како тоа пола цена за седиште може ли да ми објасниш? Пример јас ако одам со двете деца би платила карта и пол? Едното да седи кај мене во скут, а другото на седиште? По што се одредува дали ќе платиш пола или цела карта?
Да, така се плаќа. Е сега ако зависи од превозник и си имаат свои правила. Но така беше пред некоја година и така било отсекогаш јас колку што знам. Инаку, има одредена возраст до која можеш да купиш пола карта, ама не сум сигурна до колку години беше.
Ako e deteto nad tri god se plaka 80%cena od kartata, ili velat koga dete sedi samo na sediste i zafaka sediste karta se plaka obavezno. Ako deteto e vo skut majka, mene barem taka mi kazaa ne se plaka karta. Ova patuvav za Hrvatska i Ceska minatata god i plakav 80%od kartata za sinot. Sepak prasaj vo agencijata so koja patuvas podetalno. Cibuk, Hisar i Domino barem naplakaat kako sto ti pisav
До три години не се плаќа, се смета за бебе. Од 3-10 пола карта, од 10 нагоре цела. Работев во агенција лани и така беше, а и цел живот сум на меѓуградска релација и знам од искуство.
Каде да најдам адаптер за американски штекери? За да можам нашиве, европски пуњачи да ги ставам во американски штекер.
Во банка има постапка за да ти издадат нов пин и колку што знам се плаќа 150/200 ден зависи од банката
Слободно прескокни го прашањето ако не ти се допаѓа. Не знам само како имате толку време и живци да пишувате коментар кој на никого не може да му помогне. Не сум знаеле затоа сум прашала, ако тебе не ти се допаѓа следен пат само прескокни. Фала, се мислев бидејќи еднаш порано при пообилна менструација после поправката лошо ми беше, но најверојатно не било до тоа. Затоа решив да прашам. Фала уште еднаш.