Одлично ако може така Каде точно се закажува инаку? (Може и во ЛП да ми пишете, да не пречам веќе со прашања околу ова )
Некој да печати маички со принт по избор, ама на маичка со супер квалитет? Нејќам од оние обични маици за на физичко. По можност да контактирам на фб или некако, за да испратат по карго? Линкче?
до златна копачка ми рекоа дека не дуваат.. И таа на автобуската не дува наши балони.. Каде е ова што дуваат точно Лилке?
Не знам..само што ми одржа предавање како балоните наши се издишувале брзо затоа што биле од али експрес и затоа не дувале... а јас не ни спомнав дека се од али.. другарка од веро ги купи Не дека тие по продавниците не се од али експрес или тие од веро се поквалитетни..туку нека е.. А кај има друго место освен таа на автобуската? Спомнуваш две цвеќари... ова до копачка гледам за играчки е само..
А ако секој месец се селам под кирија на различни адреси, секој месец нов пасош ќе вадам? Не дека ќе се селам де,чисто ме интересира
Имаш Законска обврска да се пријавуваш во МВР во таа Општина каде си под кирија. Тоа ти е привремено престојувалиште. Иначе, без наше знаење од МВР прават контроли каде е вистинското место на живеење, имав вакво искуство.Не дојдоа кај нас дома, туку прашуваа по компиите дали живееме тука (на пријавената адреса) или не (може фиктивно сме ја пријавиле).
По поднесување барање за промена на адреса, од МВР прават проверка дали лицето физичко е присутно на местото, односно живее на таа адреса или само административно ја пријавува. Во мојата ситуација, дојдоа лично да проверат, иако по имотен лист јас сум сопственик на живеалиштето. Соодветно постапуваат по барање (одобрено/неодобрено) и потоа може да се извади валиден документ за лична идентификација.
И студенти кога доаѓаат овде да живеат под кирија во изнајмен стан имаат обврска да се пријават на која адреса се. И кога одиме на викенд во Берово во изнајмен апартман, обавезно не пријавуваат (прво ради газдата за данок, второ дека ме присутни во градот).
Девојки дали знаете до колку часот работат дуќаните на пластичарска во работен ден? И ако знаете бутикот за бебешка облека карамел (во близина на пластичарска е) до колку работи?
Незнам каде е темата прашања за форумов па ќе прашам овде.Зошто неможам да одговарам во темата домашни миленици?Пишува дека немам доволно превилегии.
Од која марка на ТВ сте задоволни? Би сакала да земам од Т-Мобајл пакет со ТВ, па ја разгледувам понудава на нет.
Како да ги исклучам известувањата на мејл од форумов? Го деселектирав во прилагодувања, ама уште ми стигаат, на секои 2 минути ми вибрира телефонот и многу ме нервира. Едит: Ги блокирав преку gmail и веќе не стигнуваат.
До 41% попуст на бела маица со принт по избор од Зарт Уметности и Дизајн https://grouper.mk/skopje/deal/popust-bela-maica-so-print-po-izbor-od-zart-umetnosti-i-dizajn