Како за темава едно општо прашање... Имаме пријатели од Австралија и секогаш кога доаѓаат носат нешто за нас, со дм сакаме оваа година да им подариме нешто пред да си заминат. Па предлог што би можеле.
Зависи од возраста, карактер, колку сакате да потрошите... Доколку се пар, би земала обетки со охридски бисер и филигрански мажетни за кошула.
Ако најдеш саглам, кажувај. Купив од Ебелин, ми ги кинеше влакната. Па зедов од Титаниа, некако не ми фаќа како што сакам. Со закосени краеви земам.
Здраво да прашам дали некој знае продавница каде се продаваат (мелени) кафиња (по можност да мелат таму кафе во зрно) во Скопје?
Сте биле ли во аква парковиве низ Македонија? Кој е најдобар? (Скопје, Пробиштип, Дебарска бања или кај Изгрев-Струга)
Во Пробиштип сум била 2 пати. Прв пат ми се допадна имаше многу народ, интересно беше, храната беше убава супер си поминавме. Втор пат катастрофа, прво храната беше ужас, кисели им беа плескавиците, немаше доволно гуми за на тобоганите и имаше гомно во базенот. Тоа беше пред 2 години, сега може е посредено не знам.
@Feminka22 др Виолета Павловска таја му е ќерка на Мирко Јолески, сестра на Љубо Јолески најдобриот стоматолог во Ох и пошироко, офтамолошкиот центар се наоѓат кај пистана односно трговскион од Трудбеник, золва ми одеше на прегледи таму за страбизам... Колку пари да не знае некој чини само "Верица"?Ланче имам
@Bender Rodriguez мислам дека може да помогне за сортни кафиња. Од мојава околина, на пазарче во Ченто мелат во еден дуќан, во С маркет на арачиновски пат, кај Бркото во Хиподром и толку ми текнува
помошшш ве молам... врстата од дома ми е таква што од нсдвор сама се заклучува и нема рачка туку онаква хотелска е.. искочив од дома арно сма грешен клуч сум земала с тој правиот сум го остаилс дома. Моите се на одмор 10 дена ве молам помошшш КАКО ДА ВЛЕЗАМ ДОМА?
Прашај клучар, може ќе може да ти помогне. Се додека не интервенира стручно лице нема друг начин да влезеш дома освен да ја скршиш вратата.
Здраво Сакам да знам од каде : 1. Можам да купам поголем број (300+) на мали чоколатца? 2. Можам да купам вештачки цвеќиња исто така во поголем број?
Не треба. За извод имаш опција електронски да си го нарачаш и платиш,и кога ќе е готов ќе те известат, и ќе одиш да си го подигнеш само. Така ти е најубаво и наједноставно, и ќе избегнеш многу гужва и чекање. За државјанство само одиш во МВР на шалтерите што се скроз право од влезот, ти даваат барање, пополнуваш на лице место, и веднаш ти го даваат државјанството.
Чоколатца- Европа Вештачки цвеќиња- Пантер мис и Битпазар карши полицијата. Ова за Скопје, за други градови не знам.