Помошшшш Ако се разбира некој да ми помогне, имам Popcorn time се си работеше супер до вчера, а сега неќе да ги отвори филмовите ни серии ништо се е црно. Не знам што му е ако знае некој да помогне фала однапред!
Имам едно кожено палто и го исправ во машина за перење и сега е згужвано. Како да направам да не биде гужвано? Одамна имам пишано на форумов за тоа и една членка ми пиша тогаш што да направам , ама јас не замарив и така си остана, па сега ми текна.
Неколку месеци по ред сметката за струја од EVN е со смешна сума од 100 и нешто денари, кога би требало да е повисока. Некој со слично искуство?
Слушнав дека сметките овие неколку месеци ќе бидат произволни, т.е без проверка на струјомерите, па од октомври натаму по нивното проверување да се изврши корекција на сметките. Не знам колку е точно ова, така се збореше кај мене на работа.
На страната на вип, сега а1 не можам да ги најдам интернет пакетите за припејд. Може некој да ми прати скриншот или линк од нив?
Не знам дали е соодветно овде да прашам, ако не е преместете. Вака сега многу познаници знам што аплицираат за работа и кога нема оглас си ја пробуваат среќата на места за кои се заинтересирани, така чисто да ги имаат предвид за ако им случајно затреба, и знам на некои и успеало. И јас сакам така да си ја пробам среќата, ама не знам што да пишам во маил ако нема оглас врз основа на што да аплицирам, во случај да и затреба пак да си пробам среќата само не знам што да пишам. Ајде помош?
Пиши дека си заинтересирина за работа во компанијата. Прво истражи што и како е, да знаеш каде аплицираш. Може да биде нешто како мотивационо писмо, со тоа што не потенцираш за која позиција аплицираш. Наведи квалификации, вештини, што имаш претходно работено, и напомени да те контактираат доколку во иднина имаат отворена позиција соодветна за тебе. Ако имаш Linkedin можеш директно на Recruiters да праќаш пораки.
Kako moze da se zapise sredno voonredno, ako vekje si zavrsil isto skolo isto se, samo drug smer toa mi rekoa se polagat samo strucnite ispiti i toa e se, ako moze nekoj da mi objasni taa procedura?
Вонредно ученикот оди доколку оди на работа или не дај Боже е болен.Или по договор ако е спортист, музичар и е често отсутен од школо може да оди вонредно.Исто со договор со школото и класниот може пример да ,,добие” одеднаш ученикот 25 неоправдани, оди на класен испит и оди директно вонредно. Доколку не е ништо од горе наведените.А општо, знам дека при префрлање пример од гимназија во стручно или од едно стручно во друго, треба да се полагаат предметите од претходните години кај што ќе се упишува детето. Пример ако оди 2ра година лаборант, од прва да ги положи стручните предмети.Веројатно има опција за вонреден ученик во тие ситуации бидејќи не е лесно да учи паралелно и за претходните години и за тековната. Најубаво прашај во школото кај што мислиш да се префрла детето( доколку за него прашуваш).Ќе ти објаснат убаво.
Некоја феминка од маџари да ми каже на автобуската точно кај што врти 23ка за накај аеродром као у подрум по скалички се симнуваш, што е тоа? Теретана за жени само или нешто друго за вежбање?
Ако веќе имаш завршено едно средно, овде ги полагаш само предметите кои не ти се положени на првото средно, т.е. стручните за тоа школо. Постапката за запишување ќе ти ја кажат подетално во самото школо. Јас заршив второ средно вонредно за три (или шест, не се сеќавам баш) месеци.