Дали становите кои не користат градско парно сеуште треба да плаќаат такса? Зарем не кажаа на вести дека се ослободени? Ние не ги плаќавме последните сметки од БЕГ, зошто мислевме дека не треба, ама денес ни стигна опомена за тужба и ќе мора да ги платиме. Aj просветлете ме ве молам, се плаќа или не?
Сестра ми е родена во ск а живее во друг град. Кога требаше да вади извод мораше да оди за ск. Значи се вади во градот кај што си родена. Ако може нека ме исправи некоја членка, јас така знам.
Јас знам за 59ка само мислам и 8мица ама од другата страна идеше, не сум баш сигурна ама за 59 сигурно дека поминува
A други освен нив? Станот нов ми е кај хотел Карпош, па да не лутам да си знам тпчно шо автобуси да фаќам.
Може да извадиш и од др.град не мора од таму кај што си роден. Разликата е во тоа што ако го вадиш таму кај што си родена ти го даваат за 2минути, а ако си родена во друг град чекаш додека да потврдат од матичното во тој град кај што си родена и најчесто тоа е после 2-3часа или најсигурно наредниот ден.
Да не знае некој на што програма ги куцаат ливчињата во кладилница и дали ја има онлајн да речеме за вежбање?
Здраво, дали ќе може некој да ми каже како да аплицирам на vrabotuvanje.com за една област, најдов еден оглас има повеќе наведено притоа пишува ''кога ќе аплицирате одберете една од областите за која сакате да аплицирате '' но кај апликацијата каде да го напишам тоа? Има опција само за cv да внесам , знае некој?