Здраво. Би сакала да прашам дали некој знае како хонорарен работник може да добие здравствено осигурување? Им ѕвонев и пишав на надлежните но мејлот не се прати а телефон никој не крена. Ме интересира кои документи и каде би требало да се поднесат, кои се правата на хонорарците кога е во прашање здравството и здравственото осигурување? Би ви била многу благодарна доколку имате искуство и можете да споделите.
Во петокот порачав патики од нет , ми рекоа дека каргото работи од 9 до 16:00 се извршува доставата, бидејќи морам да излезам во 15:30 за на работа од кагро ми вика тој епа ништо тогаш јас можам точно во 16:00 да ти ги донесам прашав дали може порано бидејќи не ми е дозволено на работа да каснам ми вика не може имам и јас работа Веќе три дена ми се во карго патиките ми е страв да не ги вратат не знам како може да работат од 9 до 16 а да не може пред 16 да ми ги донесе , што да правам сега?
Девојки здраво....Сакав да ве прашам нешто.Учев средно пред 10 год.Е сега кога завршив бев во некакви проблеми депресии и сл и не отидов по диплома.Потоа заминав за германија и тоа се оддолжи скрос.Е сега скоро три години одам по таа диплома и никако да ја земам а ми треба.Друго мојот смер го нема од кога завршив јас,а сега ме тераат да полагам се на ново.Јас се јавив на некое место (каде што требаше) и сега ми рекоа да одам утре се ќе ми средат!!!Сестра ми беше ист случај неа и ја дадоа веднаш.Ме интересира дали е можно да ми дадат диплома без полагање како и на сестра ми?Дали може тоа така да се среди?Само ми мачкаат очи или??? Ве молам за совет ...Многу ми треба во овој момент дипломата.....позз девојки
Здраво девојки. Има некоја што работи во Телеком да ми објасни нешто или некој подобро информиран. Имам магенда 1 , и сега нели следува бонус од 16.000 денари( мислам дека беше). Прашањето ми беше дали тој бонус може да се искористи за земање на пример ( клима, фрижидер, машина) или само телефон, лап топ, таблет?
На ул. Јуриј Гагарин, веднаш до редакцијата на Нова Македонија. Од Цветен пазар улицата накај Веро Тафталиџе што оди, од страната на ТЦ Беверли Хилс се движиш. За ориентација во близина се Елена Лука, Woodstock, Млечен (на булевар Гологанов се тие) од едната страна се тие, министерството е од другата страна на раскрсницата. .
Внатрешна страна на улицата кај Воденица/Интермецо/кафичи-ресторани во Капиштец, карши Треска, на раскрсницата. Паркингот кај Воденица го поминуваш и таму си во првата зграда.
Zdravo,bev go Germanija od 25 juni do 21 sep,sega sakam da patuvam za grcija dali imam pravo i denovi ?