Не постои веќе силуете во сити мол ? Прееска поминав, сакав да прашам нешто ама го немаше на 3ти кат каде што беше...
Да, остануваш редовен студент. Можеш и на полно работно време ако на работа си пријавена со средно образование.
Каде Битола можам да најдам LED сијалички? Другар ми кој има ми кажа едно место, ама ми прај тука се е поскапо побарај и на други места, а јас најсериозно врска немам кај можам да барам вакви сијалички и бев со план да одам само во ова место шо ми го кажа. Со план сум да земам до Петок, па ако некој знај некое друго место да видам и таму супер, ако не од ова едното шо го знам ќе одам. Ми треба за околу прозорец, со лепенка и далечинско шо се, оти сега дур гледам онлајн гледам поќе варијанти.
Епа ваљда не е уште отворено зошто 10 круга свртев ќе го видев.. Немаше никаде ни реклама ни ништо, а сити мол во последно време е хаос со дуќаниве..
Пред некој ден ги барав и мислам дека ми рекоа од вторник (вчера) натака да ги барам. Нешто околу спортските продавници ми спомнаа, но врска немам каде точно. Ќе ги барам деновиве.
Ми нудат да започнам да работам во WFP фондовите и да започнам да правам осигурителни полиси. Дали има некој искуство со такво нешто, затоа што луѓе ме убедуваат дека се е регуларно
Во мај годинава земав книга од градската библиотека и воедно се зачленив пошто претходно се немав зачленето па морав пошто ми требаше една книга. Книгата уште не сум ја вратила, ја прочитав но секогаш заборавав да ја вратам а ја земав уште во мај годинава. Е сега ми треба друга книга да земам па да отидам утре да ја вратам оваа и да земам друга. Прашањето ми е дали кога ќе ја вратам и ќе земам друга дали ќе треба пак да платам? Пошто во мај кога ја зедов платив 200 ден. но тоа беше ради зачленувањето. А некој ми кажуваше дека еднаш кога ќе се зачлениш си зачленет за цела година и можеш да земаш и да враќаш книги без ништо да плаќаш. Дали е така?
Се плаќа само ситна сума за позајмување на нова книга -10/20/30 ден. Може и казна дека доцниш со враќање.
Обновуваш членство секоја година, сега ти иди во Мај пак. Ситни суми за зајмување плаќаш и ако касниш плаќаш поголеми суми, зависно колку книги држиш и колку време.
Лелеее. Па кога ја зедов ми рекоа ќе ми се јават ако задоцнам за враќање леле ова не го знаев Можно е да ме казнат?
Не знам, зависи од библиотека до библиотека. Битола земам книга и ми кажват до која дата треба да ја вратам. Ако ја закаснам ми наплаќат према бројот на дена шо ја каснам само не памтам по колку денари.
Казната е 1 денар од ден. Мислам дека си од Берово,а таму мислам не се плаќа казни,не се замараат со тоа. Ако земеш книга е 5денари амортизација од прилика. Не се големи суми во прашање,don't worry