Имам две прашања. 1. Колку најдолго пред истекот, може да се обнови пасошот (да се извади нов)? 2. Дали е возможно стариот некако да го задржам(да ги замолам само да ми го поништат) бидејќи ќе имам потврда за престој во него?
1. најдобро е не порано од 3 месеци пред истекот, ако е подол период до истекот се оди прво кај инспектор за странци па ти дава потврда .... 2. стариот пасош го поништуваат и ти го враќаат, односно останува кај тебе
Кога сакаш-тогаш.Нема ограничување. Нели поради промена на лични податоци, поради адреса или губење можеш во секое време да извадиш нов Ке го ,,дупнат,, /перфорираат и ке ти го дадат.Неважечки е, неможеш да го употребиш.
Ако наидеш на повредено куче/маче после полноќ како е најдобро да се постапи? Брза помош би помогнала ли некако? Бидејќи не верувам дека може толку касно ветеринар да се најде.
Не сум од Скопје а знам дека кај нас преку ден е тешко да најдеш ветеринар ако немаш закажано не пак преку ноќ. Сообраќајка имаше вчера на автопат. Куче беше повредено, луѓето беа застанати ама дали брза помош имаа викнато не знам а не знам ни дали би дошла доколку би викнале. Многу лоша слика, сигурно се мачеше малечкото. Затоа реков да прашам која би била најдобрата варијанта ако се најдеш во таква ситуација, сепак да најдеш начин да му помогнеш некако.
Само носење директно во дежурна ветеринарна служба. Нема закажувања тука, затоа и се дежурни, не може да не го примат животното кое доба и да е. Брза помош за луѓе едвај доаѓаат..
Не се практични воопшто. Не издржуват голема тежина и материјалот се уништува за екстремно брзо време. Башка, имат и патент кој после 3 отварања и затварања веќе не работи. Сѐ на сѐ, не вреди за парите барем од мое искуство
Kazete mi dali postojat nekoi kazni za onie na studentski prasanja..pa luge sea mu pisav i na rektorot..znaci ja prasuvam dali moze da podnesam baranje da gi aktiviram studiteee barem i sto dobiv veli neznam treba da razmislam ajde odi sega dojdi vo ponedelnik i mi zakluci vrata.