Ако си нов на работно место, си почнал во октомври (а имаш претходно прекин во стаж и немаш одмор), ти следат по 2 дена секој месец првите 6 месеци. Прашањето е дали по истекот на тие 6 месеци имаш право да користиш 12 дена заклучно до 30 јуни 2020, па после ти следи цел редовен одмор,или пак одма преминуваш на цел одмор од 20 дена, кој ќе ти трае до јуни 2021?
Барав по темите но не најдов ме интересира дали имате некакво искуство со работа во австрија на ски местата т.е ски центрите?
На банкоматите на Комерцијална дали има опција за вадење на конкретна сума? Поточно таму бара сума која што е деллива со 5 Нема понудени опции како во другите банкомати
Тие 2 дена од месец што ти следуваат се од тие 20 дена од годишен одмор што ги имаш, што значи ако искористиш 4 дена ќе имаш останато уште 16 дена одмор, а од 1 јули нов одмор со 20 дена ти почнува.
Поради “преуслужливите” вработени во Македонски пошти, ќе прашам тука, до надеж дека ќе ми даде некој одговор. Сакам да пратам пакет во Америка. Дали тоа да го сторам преку Пошта или DHL? Дали сама да си најдам картонска кутија или има некои специјални транспортни амабалажи за прекуокеански пратки? За колку време од прилика би стигнал пакетот? Ориентациона цена за пакет од половина килограм? Може прашањата ми се глупави, ама немам никакво искуство со вакви работи, освен праќање документи до DHL. Фала многу!
Имам праќано пред една година за Канада, пакет треба да си обезбедиш, ќе проверат што имаш и ќе го залепиш пакетот. Мене ме чинеше околу 800/900 ден за 2кг. Пристигна за 4 недели
Продавница во која има поголем избор на едукативни играчки за дете 5 години? Ако имате инфо или линк од продавницата пишете ми лп
Итнo, кaде мoже дa нaјдaм книги зa Психoпaтoлoгијa? Или aкo некoј се зaнимaвa сo психoлoгијa некa ми пише лп. Инaче студирaм психoлoгијa ми требa мaтеријaл зa семинaрскa. Не мoжaм дa нaјдaм дoвoлнo нa интернет. Мaлце пoмoш?
Dhl се скапи, ама пратката ќе ти стигни....а за пошта ништо чудно да ти заглави пратката заради документи (царина и слично). И од Пошти кузнај кога ќе ти стигни...сепак ако се определиш за Пошта, прашај си дали му требаат документи дополнителни од тебе (за секој случај). Оти можно е отпосле да ти кажат дека ти заглавена пратката.