Девојки едно прашање. Сакам да почнам со скенирање на фискални сметки. За прв пат. Пробав да си креирам профил, но ми излегува дека морам прво да поднесам барање за персонален данок до ујп, за да можам да си го активирам профилот. Треба само барањето да го однесам, не треба ништо да уплаќам или? И што кога ќе ми го одобрат? Ќе треба нешто за во иднина да се плаќа? Немам појма како одат овие работи а бројот за да се инф во ујп не работи моментално, а сакав утре да однесам барање. Прашањето ми е да не се зезнам нешто со поднесувањето за персонален данок, да не треба да им плаќам нешто во иднина.
Каде се наоѓа фонд за здравство? Ми се загуби електричната картичка, па да појдам да си извадам нова.
Женски, чај од бел слез како приготвувате? Само попарувате со вруќа вода и засладувате и толку? Дали може да додадам свеж ѓумбир и лимон за поголема ефикасност? @fana @joy1
Како ќе биде точно на англиски ова? Моите родители кога бев мала ми велеа да учам зашто ќе стигнам далеку и во право беа, еве сум во Германија. Фала
When I was young, my parents were always telling me that with studying I would get far. They were right, I am in Germany now.