Бев летото во Германија и таму си отворив сметка од Шпаркасе. Како парите сега да ги извадам бидејќи не знам да направам онлајн трансакција. Дали може овде во Шпаркасе кај нас или од банкомат? Или некој ако сака да ми каже чекор по чекор од апликацијата што ја имам.
Чај од бел слез не се прави со жешка вода. Лажиче од слезот се става во чаша со млака вода, се остава да стои покриено, 20-30 минути, се промешува неколку пати додека отстојува, и после цедиш и се додава што сакаш. Ама најарно е чист да го пиеш.
Дали има јсп автобус што оди накај вип арена? Барем таму во близина да поминува? Од партизанска натаму која бројка врти
Како што ти пишаа погоре, 18 и 21А поминуваат по Партизанска до станицата кај Хотел Карпош. Додека 8, 15 и 15А, одат по Илинденска.
Перницата си ја однесов на хемиско чистење и од таму ми ја пакувале, а не била доволно исушена. Сега мириса многу неподносливо. Да ја исперам во машина пак или? На интернет пишува да се обидам со сода.
Да можеш парите да ги извадиш од банкомат во Мк. Само моја препорака е да ги извадиш сите пари, така ќе ти зема помалце провизија, отколку секој ден да вадиш.
Бев да ја регистрирам колата,но ми кажаа дека не можам да поминам на технички преглед и да ја регистрирам,бидејки во главно имам темни стакла.Па..Ме интересира како можам да ги извадам фолиите?
Задните може да ти стојат ако сакаш. Предните мора да ги извадиш. Маж ми ги извадил со нитро разредувач. Две стакла му одзеле цел ден.