ова ми е батеријата од лаптопот. Не знам како ама буквално џекчињата се напикани внатре и се пропаднати и другиот дел од кабелот не може да се ,,напика” овде. Пробав со остар предмет тие двете од страна да ги исправам, и ќе се исправат, ама чим го ставам другиот дел пак пропаѓаат. Сервисер некој во Скопје кој НЕМА да ме одере од пари зимање за поправка?Нова ми е батеријава ќе ме задави татко ми.. @ЕденЧлен ?
@Jane.Birkin ќе си ги извадиш сите пари од банкомат тука, во денари. Би требало да имаш листа од платата па така да знаеш колку пари би требало од прилика да извадиш. Оваа шпаркасе во мк не е иста со германската, така што нема да можиш ништо освен да си ги извадиш од банкомат. Батали тоа онлајн трансакциите, не функционираат тука кај нас. Вака ми беше кажано од агенција, скоро сите вака си ги ваделе парите. И не задржуваат многу провизија , мислам дека максимум во денот можиш 40000 денари да извадиш.
Не знам шо врска има дали си адвокат за перница на хемиско ама ако е полнета со пердуви мириса ужасно по перење и нема спас за тоа. Ако не е со пердуви, тогаш препери ја и суши ја во сушара зашто инаку влага пак ќе остане во внатрешноста. Колку плати ако не е тајна?
Ако е перница со пердуви и треба добро сушење и ок ќе е. Препери ја и закачи ја на балкон нека се исуши , излуфтира убаво , и нема мирис да има ок ќе ти е ..
Пред два месеца порачав од AliExpress две ланчиња, пишува дека се стигнати во пошта уште на 23-ти предходниот месец, од поштарот нема ништо, можно е толку време да му треба до денес за да ги достави? Се мислев едно време да идам до пошта ама да не ми се испонашаат не знам, не верувам дека на некој би му дошло до тоа да краде ланчиња, не ни беа нешто многу скапи.
Мене никогаш не ми ги носат пратките од Алиекспрес до дома. Ми се јавуваат од пошта дека пратката ми е стигната, да одам да си ја подигнам од наредниот ден. Нема да ти се испонашаат во пошта доколку им однесеш tracking number од пратките и фино ги замолиш да проверат.
Не знам што е преведено воопшто на македонски. Сакам да ги прочитам "The Subtle Art of Not Giving a F*ck" (што мислам дека е преведена) и "Everything Is F*cked: A Book About Hope" на Mark Manson; "The War of Art" на Steven Pressfield; "The Dip" на Seth Godin; "The Art of Possibility" на Benjamin Zander и Rosamund Stone Zander; "The 4-Hour Workweek" на Tim Ferriss; "The Total Money Makeover" на Dave Ramsey; "Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less" на Greg McKeown; "Meditation" на Marcus Aurelius; "The Daily Stoic" и "The Obstacle Is the Way" на Ryan Holiday; "12 Rules for Life" на Jordan Peterson; "21 Lessons for the 21st Century", "Sapiens: A Brief History of Humankind" (оваа е преведена 100%) и "Homo Deus: A Brief History of Tomorrow" (и оваа е тазе преведна 100%) на Yuval Noah Harari. Да се зачленувам или да не си трошам пари и време?
Јас сум зачленета во библиотеката на Билна, во зградата на осигурување Македонија, таму има психолошки книги, е сега дали конкретно овие не знам, ама има добри. Можеш да отидеш и да побараш прво книги, ако ти се допаѓаат ќе се зачлениш и ќе ги земеш.