Јуноу, да не ја полниш темава со дезинформации. Кредит не ти дава никоја банка, филијала доколку не си вработен. Помини до банките, првин ќе те прашаат дали си вработена, па ако си, ти гледаат ликвидност од последните неколку месеци и дури и тогаш можеш да бидеш одбиена ако не изгледаш финансиски стабилна. За во продавнициве кои продаваат технологија апсолутно е исто. И логично е да е така. Ако веќе сакаш, земи на рати преку твоите родители, они да стојат како потписници на кредитчето за мобилен, а ти давај им нив пари. Невработена е смешно и да отидеш да прашаш па уште да се буниш.
Postojat filijali sto davaat kredit bez da si vraboten samo so licna karta. Ako ne si zapoznaena.. Inaku ostanatoto go znam... Poz
Нептун и др.слични вакви продавници не даваат на рати во никој случај без да си вработен, т.е. бараат потврда да им однесеш од фирмата во која што работиш. И тие мора да имаат некаква "гаранција" дека си спремен да си ги плаќаш ратите.
Кои се тие те молам кажи ми ? Од брзине кредити ? И таму бараат. Дури и да најдеш такво нешто, тоа веќе се граничи со лихварство. Отплаќај со години некое смешно кредитче со камата од 11посто.
Od tigo go imav zemeno sega veke otplaten, moja drugarka i eden kup poznanici ne vraboteni so licna karta samo.. Dip me molis da ti kazam i da si ja spomnam seznajkata @Bubce38
Тиго одобрува кредит и да не си вработен бидејќи не проверуваат вработување и затоа имаат и многу неплаќачи. Пробај во другите финансиски институции ќе видиш дека без да си вработен не може да се одобри кредит. Секако и добра кредитна историја треба да имаш.
Како да ја направам елката бела?Дали знаете некој добар спреј, пожелно во него да има и снег, како на сликата? И каде го има?
Јас бев таму. Имаш 4-5 различни игри. Се наоѓа спроти Супер Тинекс во Тафталиџе (или позади Кафе Ли). Цената е зависно од играта.
А врз основа на што би ти дале телефон од мобилара ако не работиш? Ќе заложиш нешто вредно, или како?
Абе ќе си плаќа редовно девојчето. Што да не бега бог да чува! Страшна работа. Така имаше пишано погоре
Okej be srcki fala za mislenjata, mi pomozivte epten Prasanjeto mi bese dali slucajno ima a inace ne mi brka rabota to vrz so osnova bla bla.. znam kako e ne zivejme na mars pa sega ja otkrivte amerika