Не. И да се јавиш телефонски нема да ти кажат колку пари имаш на сметка. Ниту ако испратиш некој да ти заврши, ќе му успее. Единствен начин е да се јавиш во Филијалата каде си отварала, па да образложиш, па да ти кажат некој начин.
Благодарам. А дали знаеш колкава е провизијата доколку ги извадам парите на некој банкомат во странство? И од што зависи, дали од сумата или?
Да, зависи од сумата и за различни банки е различен %. Некаде е 3%, некаде 4% од сумата која ја подигаш, а минимум е 5 евра, значи од 5 евра па нагоре ќе ти биде провизијата.
Ќе се распрашам тогаш. Само уште едно прашање, дали има потреба некако да ја откажам сметката или картичката, со оглед на тоа дека нема веќе да ја користам? Дека нели си зема провизија секој месец па да не отиде нешто во минус Или нема потреба? Ти благодарам уште еднаш. Имај убав ден
Кога ќе ти помине рокот на картичката тогаш тие ќе ти пратат на писмено дека ти изготвиле нова (зашто нели, секој лови коминтенти и несака да ги пропушти постоечките).Ако не си во државава, нормално нема да ја подигнеш, НО тоа не значи дека нема да течат разни одржувања на сметка, камати, членарина....(безобразни се до крај). Мислам дека најдобро е да пишеш меил до Банката да ти кажат ПАТ, како да ги вратиш парите и да ја затвориш сметката.
Ако немаш трансакции на сметката немаш ни провизии, ни членарини (освен ако не си ВИП коминтент). Ако си била примател на плата во Халк можеш без провизија да подигнеш пари мислам на банкомат од Рајфајзен банка ама за сигурно провери на веб страната нивна. А за точната состојба едино да се јавиш во контакт центар, да образложиш ситуација и нормално да кажеш ембг или што ќе те прашаат и така...
Дебитна картичка од Стопанска бев и поднесов барање ми рекоа ќе дојде дома за 10дена,не дојде ни после 2месеци отидов прашав проверија и ми кажаа била изработена и пратена дома.Каде да ја барам картичката ако некој имал од каде ја подигнал?
Не најдов соодветна тема па затоа тука го поставувам прашањево. Ако има тема насочете ме. Дали некој има искуство со Brainster, Creative Hub или некоја друга академија да сподели мислење за истите?
Дали знаете каде можам да ја купам книгата Тунел од Петре М. Андреевски? Мистериозно е исчезната од мојата полица со книги а сакам да ја имам
Здраво, би ве замолила за огромна помош. Дали можеби знаете некаде во Битола дали има рентген за животни (или некој кој би се нафатил да направи на мачка). Потребно ми е итно за да се постави точна дијагноза а до Ск не можам да ја однесам. Ви Благодарам.
Порачувал некој од Спорт М без да се логира? Сум пратила нарачка без да се најавам. Ваљда во ред е ? Досега стално логирана нарачувам.
Прашај во Три, пошо тие ја имаат издадено, ама оди во книжарата, пошо online ја нема кј нив на страната
Стига во плико картичка, па треба да отидеш во филијала за да ја актовораш и пин код да си ставиш. Прашај во пошта. Испраќаат. Денес имаат бесплатен шипинг за нарачки над 19€.
Home fashion bitola барај ги на фб..јас многу купив од таму и супер се покажаа.. само копирај го онака на латиница како што го пишав горе Да се едитирам, еве линк да не се мачиш https://m.facebook.com/profile.php?id=665948876842778&ref=content_filter