Добар душек, каков користите да ми препорачате. Се двоумам дали од комодита хоум да купам или дормео, некоја разлика има или?
Девојче полека, смири се. За каква приватност зборуваш дека тој ќе им наруши кога од студиото претходно на Фејсбук ги објавиле сликите, ги има таблоата по продавници кога ќе дипломираат, а потоа стојат и на ѕид на факултет неколку години. Ако се сликаш за табло, си знаеш дека јавно ќе биде изложено. Да, нема право да ги користи, но да му речеш дека не смее да ги гледа...
Не работи, побарај летна тераса Крис Дав/ресторант МагМар тоа едно исто е, а имаат и соби. На влезот во Радовиш е, во кругот на бензинската Јован Петрол.
Кои документо ми се потребни за да ги однесам во Агенција за вработување, кога ќе ме одјават од работа?
Ако се веќе имаш пријавувано претходно односно имаш пополнувано пошироки формулари со приложување на диплома од завршенообразование сега треба само да појдеш со тоа картончето и да се пријавиш дека си невработена..
Онда ќе треба да пополниш некој формулари кои тие ке ти ги дадат ии мислам дека бараат оргинална диплома од завршено образование, за секој случај земи си ја дипломата направи си и копија заверена од нотарт и имај ги двете сосебе па ке видеш што би ти побарале
Мислам дека треба само лична карта и оргинал уверение/ диплома за завршено образование на увид. Таму ќе ти ги земат другите потребни информации.
Со причина се тргаат после некое време од трговските центри и од ФБ. Ама,типов не е студент,туку некој непознат со 0 мислења и уште вика итно му било. Требаше прво да го прашате зошто ги бара,што ќе му се,а не да му давате идеи. Штом тој не кажува,значи има некои задни намери. Може сака да дознае како се вика некоја студентка за да ја манијачи.
На нет слики од табло може да се најдат и стари по 5-6г, бар ја имам гледано. Си потпишавме кога се сликавме за матура дека може да сме на нет објавени. Не е нешо трагично. А и зошто одма негативно дека задни намери имал. Може му се допаѓа некоја девојка што студирала таму, па сака да ја најде сега. Што би правел некој ако види слика од табло, големата работа, не ги хакнал тајните на НАСА...
Не знам кај да прашам: мајка ми на 01.03.2020 ќе влезе во 14 години стаж, во пензија ќе влезе во 2021г. или во 2022г.? Во пензија се влегува со полни 14 или со полни 15 години стаж?