Јас бев таму да вежбам пред полигон. Искршена е рампата и за викенд многу коли одат да вежбаат таму. Малце линиите се бледи ама можеш со твоја кола да си се спремаш за полигон, сите вежби ги има. Паркирањето перфектно таму го научив.
Веќе една недела не ми работи Microsoft store на Windows 10. Програмчето се вклучува но не сака да даунладира, се одјавив неколку пати, сменив дури и лозинка, правев формат на компјутерот, пак истиот проблем. Anyone?
Дечки некој природен лек за гангрена нс нозе барем да успориме ?.. Еден прст веќе скоро отиде нејќеме и другите..
Од аптека купете гази со сребрени јони, ставете ја на раната за да го извлече гнојот, секојдневно проверувајте по 2-3 пати дали е извлелен гнојот, штом е извлечен веднаш ставете нова газа со сребрени јони. Обавезно промивајте ја раната со реванол, и обавезно ставајте бетадин секојдневно по 3 пати, не чекајте само на контрола. Обавезно да пие личноста антибиотик пенецилински, ако е алергична на пенецилин и ампенецилин, тогаш може да пие амоксиклав од 1000 мг, и обавезно да зема парацетамол за температурата, во никој случај да не зема андол за температура пукаат капилари. Обавезно внимавајте да не се пуштат линии од стапалото кон коленото ако е влажна гангрена тогаш во опасност е ногата. Ако е сува гангрена тогаш не постои опасност за ногата. Повторувам обавезно ставајте газа со сребрени јони врз раната за да се извлече гнојот! Обавезно барајте консултација со вашиот хирург за да ви каже на колку време да се менува газата со сребрени јони! За секој човек е различно! Но претежно 2-3 пати на ден зависи колку гној има во стапалото. Ако нема гној нема да се расоространува инфеицијата и нема да се проширува гангрената! Инаку, за болки може да пие кетонал, обавезно консултација со матичен лекар, и воопшто консултација со лекар/хирург, барајте им го ова што ви го пишав, се надевам дека не е доцна, посакувам брзо оздравување!
За вакви ситуации, како и за постручни, најубаво ти е веднаш да пишеш на Прашај.мк . Новост е кај нас, во светот вакви работи одамна функционираат беспрекорно. Поставуваш прашање и веднаш ќе се најде некој да ти одговори. Истото можеш да го правиш и ти, да помогнеш некому. Големо браво за идејата.
Еве ти примери за cv, а биографија не е исто, туку во неколку параграфи пишуваш од кај потекнуваш, шо имаш завршено, просек на факултет, претходно искуство и сл (барем нас така не учеа на факултет). https://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/examples
Vi se ima li sluceno na instagram da vi prakaat follow requests naednas na primer 30 luge? Bideki porano ova mi se nema sluceno.
Сега имам картичка на Стопанска Банка. Е, сеа сите ги знаеме банкоматите на Стопанска дека се од пред сто години. А, и плус кога сакам да си ставам пари на картичката мора да чекам ред и секогаш е гужва таму. Прашањето ми е, дали има банкомати ( било која банка) на кои што освен да вадам средства ќе може да ставам преку банкомат? Сум чула дека банкоматите на Халк Банка се такви, но не сум сигурна.