Јас ова го имав прочитано во темата за Корона вирусот, па затоа и реков на членката дека е безбедно. Не знаев дека во други држави го стопирале примањето на порачки од Али Експрес.
СЗО изјави дека не е можно да се прошири корона преку пратки. Ако е така кој знае колку време имало корона вирус пред да објават ( видовме дека забарот одамна известил за пациент со корона вирус ама го привеле за лажна паника па сега и тој умре од корона) така да до сега ако се ширеше преку пратки, немаше да има околи 50000 заболени туку милиони.
И јас го читав тоа на сајтот на who и на cdc ама тоа и ќе го пишат нормално..кој сака уште поголема паника во светски рамки со оглед на тоа дека од Али се испраќаат милиони пратки. Тешки милијарди ќе изгуби Али а богами и со месеци ако не и година нема да им порачаат ништо. Дури и CDC на некој начин се оградува од кажаното, бидејќи викаат дека уште не е се познато за Короната
@Dust ok ама вирус не преживува надвор од човек повеќе од неколку часа. Повеќе шанса имаш да добиеш грип ако ти кивне на шалтер во пошта некој отколку корона преку пратка.
Секако дека треба да му дадеш полномошно. Во пракса речиси никој нема полномошно јер 'имам човек у полиција', ама за ситна пара (10 евра мислам дека е) нема потреба да мољакаш други или да плаќаш казна.
Не ширите паника, не може вирус да преживее надвор од жив организам. Да беше така крај на вирусите немаше да се види. И ке бевме сите болни.
Летниов семестар што треба да го запишам ми носи 32 кредита а имам предмет што треба да го презапишам што носи 8 кредити. Дали може некако со молба да ми дозволат во семестарит да имам 40 кредити или не?
Знам дека треба 60 кредити да се исполнети годишно, односно 240 кредита за сите 4 години. Немам ништо презапишано досега и затоа не знам како се одвива се тоа..
Имам проблем со колешките од факултет и сакам да побарам мислење во која тема е соодветно да го пишам тоа, или доколку некој од вас сака да советува нека ми пише?
Значи можеш да презапишуваш се дури стигнеш до 42 кредити не ти требаат молби, да сакаше на пример 43 кредити џабе ќе ти беа молби, ни пола кредит не дозволуваат плус.
Каде можам да го најдам сирењево во Скопје? Во Стокомак го укинаа, не го носат веќе. Во другите големи маркети го нема нигде.
До 35 кредити не ти треба молба, над 35 треба да си поднесеш молба, но мораш да имаш 8 или 8,5 просек (прашај си таму точно за просекот зашто не сум сигурна колку точно најмалку требаше да биде) за да ти одобрат.
Ама во просекот кои предмети ми се вклучени? Само од претходната година или и од овој зимски семестар?