дали може да се пријавиш во трудот а да си запишан на факултет? знае некој како одат овие работи? јас сум 3 година апсолвент имам уште некој испит ама сакам да се вработам па се распрашувам ве молам важно ми е
Не ја знам процедурата ама сигурна сум дека може. Има многу студенти што студираат и работат истовремено и регуларно така да нема да има проблем само информирај се која документација ти треба и нешто друго пропратно евентуално.
тато бил да праша и му рекле дека не можам да се пријавам ако сум студент не можело и на фаскултет и да си пријавен а и јас знам мн кои се на факултет и работат и се осигурани за нив може за мене не ако има некој како мене ве молам да ми објасни како оди целава работа да знам
Нека се распраша на повеќе места затоа што ако не може тогаш ниеден студент од тие што работат истовремено е нелегално вработен, а знам сигурно дека не е така.
моја другарка сите 4 години дури беше на факултет работеше во бутик, ама беше осигурана со средно образование, така да и ти можеш така ке те пријави работодавецот со дипломата од средно и никому ништо, таа дури и стипендија си земаше
да за со средно прашувавме не можело. не знам што е работава не се салам тие таму. јас ако не ги земам испитиве да речеме 10 години и 10 години да не работам. ако има некој да се пријавил така да ми објасни кои документи едно друго
Дали сончогледот е мрсен? Денес црн Св Јован мислам дека е, и не се јаде црна храна. Ама јас нема лушпите да ги јадам. Внатре сончогледот е бел И нели се пече во зејтин, или не? Добро ај да не замарам, мрсен е или не? Едит побрзо одговорете, ќе кризирам до сончогледов
Јас мислам дека не е сончогледот мрсен, и немам слушнато дека не се јаде црна храна, туку дека не се јаде месо, млеко, млечни производи, јајца и сл.
денес е Отсекување на главата на Св. Јован Крстител (строг пост) а не црн Св. Јован Крстител и не сончогледот не е мрсен али пак ќе кажам денес е строг пост
Да не си имаш збунка срцке за друг пат. Мрсно е само тоа што е од животинско потекло . Е сега строг или нестрог пост, си зависи. За некои строг пост значи-само леб и вода, а за некои само без зејтин. Знаеш како викаат-секоја куќа , различна керамида си има. Во принцип само да не е животинско потекло.
Ако има некое девојче од италијански јазик и книжевност, сега што ке запишува втора година, да ми пише во лп ми требаат информации. Фала
За колку време стига пакет преку пошта од Виница до Штип? И колку наплаќаат за услугата? Мала кутиичка е, подарок, не е многу тешко.
знае ли некој да ми каже колку пати треба да се полага одреден предмет и да не се положи па да треба да се презапише?