Сакам да однесам(подарам) облека моја некому само незнам каде да ја однесам,не сакам да ги дадам на било кој па после едно носење да ги фрлат во контејнер,не сакам да ги навредам ромите ама најголем процент од нив не ја перат туку ја носат и фрлаат,а јас сакам да ја дадам на некој што стварно му треба..не се износени многу,има некои парчиња воопшто необлечени, исправ и испеглав се,само незнам каде да ја однесам које процедурата со црвен крст или некоја таква организација? ако има ваква тема се извинувам...
што е со оние мејловите што стигаат од Visual Link Spanish ??? секој ден по десетина такви ми стигаат му стигнало на некој од вас? или само кај мене е вака...... инаку, на yahoo ми е е-маилот
Па види дали има на веб страната на таа партија каде сакаш да станиш член ако има е-зачленување, ако нема, ке одиш директно у партијата, штаб и ќе кажиш.
Ништо посебно, да одиш кај тој што ви е како претседател на месен комитет и да му побараш пристапница, да ја пополниш и дадеш и да чекаш за членска книшка, ама они се курчат, се прават недостапни, обично, па ќе треба да се трудиш доволно долго и да им се понижуваш, најчесто тоа се некои сељандури што немаат поима од политика, да ги прашаш што е политичка партија нема да знаат да ти кажат што а не па за избирачки процес. И после ќе те викаат кога треба да се бројат овци на некои митинзи а за ручеци, коктели, прослави си се викаат меѓу себе, тоа ти е една голема политичка фамилија и немој да мислиш дека ако земеш членска книшка дека одма ќе те рангираат еднаква на нив или дека ќе те активираат за побитни работи, освен за лепење плакати. На пример сега се актуелни списоци за приоритетни листи за вработувања, и познавам такви што биле активни, оделе по состаноци и ги извисиле. Среќа моја што не сум се активирала до сега и не сум се понижила до тој степен, иако после еден успешен обид да сум само бројка, наредниот пат не успејаа да го направат истото. Ако не се татко ти или мајка ти активни членови, не очекувај мед и млеко, па ни урда. Во партија влегувај само ако некој ти нуди сигурна работа, и книшката би ти требала само како карта за влез во институцијата. Извини што бев по долга, не се обидов да те одвратам од замислата, туку да ти ја претставам јавната тајна за сликата во политичките партии.
Абе знам јас, многу ми е јасно тоа, не дека нешто сум решила да се зачленам одма бидејќи искрено немам потреба сега за сега, ниту некои очекувања од тоа, познавам многу што се активни членови а немаат никаква работа. Разговаравме со една пријателка на оваа тема и ме интересираше која е процедурата, за некогаш ако посакам да станам член на некое „партиско семејство“. Фала ти
за систина на неврохирургија имаш 2 доктори др,јовица угриновски и др. кирил лозанче и прегледот кај нив кошта 2500 со тоа добивас квалитетен преглед е тоа ти е само за оќи во очи да се видите ако правите некои снимња и испитувања тоаа ти е + јас ти го препорачувам угриновски со срека
Угриновски сигурно е таму? Зарем не е стар? Јас знам дека е најдобар у Мк, ама задоволни сте од него? И каков му е односот со пациенти, објаснуваат ли и најважно од се, ќе добијам ли салам преглед? Јас имам слика, ми треба само преглед.
Верувај дека не се курчат. Може ти лично си налетала на такви, ама не и другите. Тие душа даваат да зачленат некој нов оти тоа им се брои како плус, а така им се крева рејтингот. И фала богу дека нема да те викаат за ручеци и прослави ако не си активен член, туку само фигурираш на список. А и сега поканите за вакви настани се прават на фб па се покануваат и тие што треба и тие што не треба.
Треба да закажам снимање за магнетна резонанца во државна.Треба ли нов упат,зашто упатот ми е од минатиот. За денот кога ќе биде снимањето знам дека треба валиден од тековниот месец .
Мислам дека кафето што содржи кофеин е антидеуретик,така што да предизвикува прекумерно исфрлање течности.
Дали е можно и ако е , како можам да ги избришам сите пораки од маил бидејќи се околу 20 000 заостанати ?