Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 10 декември 2011.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Имам слушнато дека ако имаш банкнота на која и фали делче (нели тогаш е неважечка) можеш да ја однесеш во банка да ти ја сменат.

Тоа важи за секоја банка или во народна треба?

Чисто ме интересира бидејќи пред некој ден една продавачка не ми зема пара зашто нема дел. За 10 денарка не е проблем, ама за нешто покрупно па, не сум јас крива што некој ја скинал.

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ми кажале дека во банка заменувале оштетени банкноти ама наводно зимале провизија, а дали може во било која банка да се замени или во НБ, не знам.. :?:

Повеќе пати ми се случило да ми подметат во кусур некоја скината пара и после на друго место да не ми ја примаат.
    Еднаш автобус ми се случи еден возач да ми врати поткината 10-денарка, а на враќање друг возач не ми ја примаше. Му кажав дека колега негов ми ја дал, и дрско ми врати 'па што си ја земала?'.
    Исто така во една продавница продавачка не сакаше да ми прими 10 денари и исто дрско се испонаша, па си излегов од продавницата. Каков е тој однос..како јас намерно да сум ја скинала парата :fubar: па и големата пара...10 денари.
    Другиот ден во истата продавница (за жал морав да влезам таму) во другата смена продавачката сакаше во кусур да ми врати оштетена 50 денарка и тогаш јас не и ја примив и и кажав дека претходниот ден нејзината колешка ми одби 10 денари така да немам намера јас да зимам скината 50ка.
    Од тогаш си ги проверувам парите и ако некоја е фалична не ја зимам :!:

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ќе врне пак утре наутро? Како е прогнозата за утре?

4. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Види овде има по градови, прилично точна е:
    http://www.weather2umbrella.com/

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Може во било која банка па дури и некои менувачници го прават тоа. Ако не се лажам земаат 10% провизија

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Кај има ФФМ толку пари. :D
    Може на крај на сезона, на шампионот во првенството, а дали и тогаш е прашање. Тоа е политика на клубовите како и дали ќе ги наградуваат играчите, а со оглед на тоа што едвај опстануваат освен 2-3 клуба, само платата им е фиксна. А и таа им касни на некои клубови пошто немаат средства.

Куршлус. :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Може не е за тука прашањево ама не знаев каде да го поставам.
    Ме интересира дали фотоапарат може да закачи вирус?Пробувам прееска да префрлам слики во компјутер и ми вика дека има вирус.Ама што како ни самата не сфатив. :^)

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Moжно е мемориската да закачила вирус, ако ја ставаш во компјутер и преку неа ги префрлаш, а не преку кабелче.
    Пробај да и направиш формат, па ако и така не сака, консултирај се со некој поискусен.

9. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Девојки да не знаете денеска до колку се отворени продавниците во Кавадарци?? :wasntme:

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Еее сеа следува едно потешко прашање за жени, ама ако знаат и машките нека кажат итно ми е. Во колата имам едно што свирка 90 секунди при тргање и на секој семафор ако немаш каиш на возачко и сувозачко. Е сеа, на краевите на каишот има пластчно такво со желевце што се става нели кога сакаш да стаиш каиш. АМА постојат и посебни пластични такви две што се ставаат и исто ко да имаш каиш а уствари немаш, и после ако сакаш и на нив има отвор го ставаш каишот, ама БИТНО тие две кога ги имаш стаено тоа осигурувачот не свири и не полудува.

Е, прашањето е кај да најдам такви (претпоставувам пазарче, ама нека каже некој што има такви) и колку пари се?! Иф ју ноу уат ај миин.

11. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095

Не знам каде има такви, ама место да купуваш и да не те полудува свирењето, можеш каишот да си го ставиш од позади грб

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Да си ставиш каиш и да ти е мирна главата. Ем нема да свирка, ем си безбедна отколку без каиш. Не земајте си шанси.Подобро да се спречи отколку да се лечи и кука од после.

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Појасите се ставени со намена, која е значајна за безбедноста на возачот и патниците, затоа Плавушке не барај алтернативи туку носи појас. Не е пријатно чувството првите неколку пати, после се е навика, чак длури и поудобно ќе се чувствуваш кога ќе знаеш дека си побезбедна.

На antonina, Hipster, Plavusa.17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    На поголмите бензиски пумпи мислам дека имам видено такви,или пак во маркетите во делот за авто козметика има 100% .За цената незнам точно која е но предпоставувам дека не се повеке од 100-200ден

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Знам, ама самото тоа што те приморува да носиш е лошо. Пример кога сакаш да отидеш негде во близина на 5 минути некое место мораш и каиш да врзуваш и се... а моите не ставаат каиш во градско а и на семафори ова свири и да не е згасена колата и стварно полудува :| засега ги ставаат каишите од позади ама стварно не се трпи тоа е за повнимателни шофери и споро што си возат или умерено :D мора да се набават такви инаку стварно иритира :$

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    плавуша 50 еуриќи е ако те фатат брз каиш,па сеа ти бирај.
    Обавезно ставај каиш и на сувозачко е задолжително,ќе се навикнеш јас веќе не го осеќам,рутина ми е

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Да знаеш ти каков хематом се добива од мавање глава во шофершајба со возење 40 у сообраќај...
    Не се будали,мање-више за парите,безбедноста пред се. Јас рутински го ставам и не го ни приметувам, 5 мин,5 мин. Лани на 5 мин. одалеченост од точката А, квалитетен удар на вина на друг, ти колку сакаш биди внимателен...
    Да не даде никому да се случи,ама претпазливост е многу важна работа. Секогаш одиме со мислата,тие работи им се случуваат на другите луѓе,а не на мене. Подобро носете си ги,отколку алтернативи да барате зошто ве иритира цивкањето.

18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Работат ли утре(недела) продавничките за облека во ГТЦ?Работи ли Теранова? До колку работат тие во Веро и Рамстор?

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Некои продавнички работат во гтц утре, ама најголемиот дел од нив се затворени. Што се однесува до Теранова, работи секој ден, така да - да, и утре работат.

20. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Во Веро и Рамстор работат од 10 до 10 :) Низ ГТЦ мислам не работи ништо, а Теранова работи од 10 до 9 мислам.