Имам депилатор од Америка и нели таму е послаба струјата и овде не ми работи, додуша работеше само пола минута и престана. Дали некој знае или е имал сличен проблем, што треба да направам, да барам конвертор за струјата или готово веќе, да се збогувам со депилаторот
Работи Веро, таму има убави торти од Зафир, работи и Рамстор, има слаткара во маркетот а горе има Палма и Стела. Имам визитка од Канела - плавата, ако сакаш ќе ти ги пратам бројчињата во ЛП па јави им се прашај ги.
Страни за огласување книги/речници ако знаете и ако не ви е тешко да ми пишете? Го објавувам огласот кај стигнам, морам речниците да си ги продадам, за да купам такви какви што ми требаат. Ама никој заинтересиран :/
rakce69, мислам дека ќе можеш овде. Огласувањето е бесплатно и има посебна категорија за речници. http://www.pobaraj.com.mk/
Девојки сакам да ве прашам дали продавницата app store е бесплатана на телефонот Ајфон или си купуваш апликации???
Има и бесплатни и со пари апликации. Ама преголем е бројот на бесплатните апликации, што нема потреба да купуваш. А и не се скапи, имаш и за 1, 2,3 долари што не доаѓа многу пари. Ми кажа дека имало финта некоја и тие што се со пари да можат да се симант бесплатно, со џејлбрејк, ама не сум сигурна дали е ова вистина.
ПРО верзиите можат лесно на торент да се најдат, ама има милиони бесплатни апликации, немораш да купуваш.
За да можеш тие апликации што бесплатно ќе ги најдеш на торенти, да ги ствиш на телефонот мора да имаш џеилбрејкуван ајфон. А дали телефонот може да се јеилбрејкува зависи од софтверот и бејсбендот. И второ, ако го купуваш од странство мора да провериш дали е unlock, или ќе треба тука да се прави тоа, ако треба да се прави треба да се провери дали е можно. Тоа исто зависи од софтверот, од моделот на телефон и firmware. Jailbreak-от не е финта туку едноставно хакнување,кракнување на софтверот. Исто како што сите дома имате нелегален видоус на компјутер... Убавите и интересни апликации се со пари, па ако имаш ајфон а немаш jailbreak, тогаш си ко боса, неможеш да му го користиш капацитетот ни 20% на телефонот. Angry birds на пример, најсимнуваната игра ти е еден долар. Не дека е многу пари, ама на пример пак една навигација ти е 150 долари....а од друга страна сето тоа го има кракувано. Ти ако сакаш слободно си купувај ама јас до сега не сум сретнала некој од нашиот пазар да купува апликации, им го оставаме тоа на американците
Деверот има за задача да ги купи штиклите на невестата, ја носи неа во црква, носи погача... Такви обичаи. Јас имам едно прашање што бара итно одговор. Мајка ми сакала да ги исчисти семките од некои лути пиперки и сега рацете ја печат и горат многу, не може да пипне ништо. Што да стави?
Springy мајка ти нека стави Герамицин маст или веќе евентуално ако го немате мастот нека ги стави рацете во ладна вода...
каде можам да купам таксена марка утре треба да се сликам за пасош и нели треба и таква марка, знае некој?!
Kaде можам да најдам книга за мајки родилки тука низ Скопје(некаде околу центар) и не ми се смеете зошто појма немам каде можам да најдам такво нешто ?
Имаш еден куп, различни избори во гтц кај киното не знам како се викаше, ке видиш има книжара три мислам дека, ако има некој нека ме поправи