Во Бугарија во Технополис има. Супер Нинтендо 100 евра. Од постарите обични се поефтини. Ако не ти се чека за од Бугарија, има мн фб страни што продаваат Нинтендо. Треба да побараш, не ми текнува како се викаа страните. Јас пред 3 месдци ги гледав.
Девојки ако некоја го има истиов проблем или познава некој со истиот ве молам да ми се обратите. Имам голем проблем овој период со појава на пеги на лицето, дали знаете некој стварно ЕФИКАСНА крема не е битно колку е? Ви благодарам од срце.
Здраво јас се соочувам со ист "проблем" се пробував а највеќе ми помогнаа маска од магдонос домашно направена и оваа крема, се избелуваат но не трајно повторно се појавуваат тоа се така наречени "бакнежи од сонцето" и генетски кожата ви е подложна на тоа, нека не ви бидат проблем обиедтесе да ги засакте затоа што се дел од вас.
@S.V.A.G Нема проблем да ги добиеш средствата на сметка со блокирана картица. Ќе појдеш и од шалтер ќе си подигнеш и ќе побараш деблокада на картицата ако е пронајдена во меѓувреме. Нема проблем и за прилиц да се добие и на блокирана сметка, но не може да сд подигнат ако има блокада се додека не се симне блокадата. Да прашам... Негде по интернет ми излезе дека се продаваат нинтендо "ко на времето" што имавме ко деца... Случајно да не сте сретнале??
Дали кога ве одјавуваат од работа пишуваат некаде зошто сте одјавени? Мислам, дали некаде пишува пример спогодбен отказ или слично и дали може тоа сами да го провереме? И во случај ако нишо немам потпишано дали може да ме одјави со спогодбен отказ? Сакам да поднесам за тој паричен надоместок но кажаа дека ако сте со спогодбен отказ не следува, а јас немам ништо потпишано и не знам како сум одјавена.
Евидентирано е во аврм. https://e-rabota.av.gov.mk/ Можеш со матичен да се регистрираш на странава. Пишува за сите претходни позиции каков бил отказот. Ако е спогодбен стои дека е спогодбен.
Не ми ја отвара страната, пишува дека немам дозвола. Сепак фала ти. Едит: Ми пишува со отказ од работникот, сега дали знаете дали ме следува тој паричен надоместок?
Од тоа што и јас слушнав, во твојот случај не следува. Следува само да е технолошки вишок односно треба да биде од работодавач отказот и тоа отказ од деловни причини.
Ако станува збор за данок на имот во Ск. оди на страната на Град Скопје има даноци, ама земаат провизија вака да знаеш. https://skopje.gov.mk/ Подобро ти е ако имаш електронско банкарство да уплатиш на нивна сметка со пп50.