Во која и книжара да ја видиш имаш вакви книги. Таксените марки веќе не се купуваат, се уплаќаат во банка ил пошта со уплатница. Нова опција преку смс воведоа со код кој го имаш на шалтер во мвр. Не знам дали воведоа и преку интернет со картичка да се плаќа. Ќе отидеш на пасошко порано и ќе си прочиташ кои се бројчињата на уплатницата или смс кодот и ќе средиш се пред да се сликаш.
погрешно ме разбравте,не даам пари за апликаци,скоро се симнувам бесплатно.знам што е џејлбрејк,т.е ми објаснија од прилика,треба да напраам ви брзо време,секако и не е толку скапо во идос на тоа што добиваш Инаку скоро 90посто се бесплатни или имаат бесплатна варијанта. а тоа на торент како се префрлаар после на телефон,не ми е јасно?
наредниов викенд сум на свадба кај брат од дечко ми, заправо ке се венчаат во црква и потоа ке има како мала прослава во ресторан ручек, е сега дилемата е каков поклон да однесам. дали пари и колку отприлика ако се земе во обзир дека имам 20 години и не работам па чекам на мама и тато, иначе со дечко ми сум во врска година дена..
па колку ти стига гепот толкав поклон би дала јас пример да сум на твое место не е фер пак твоите дома даги трпат тиа пари после цел месец пари во плико и букет свезо цвеке ке заврси работа мислам е сега колку ти си знаеш
Другарките ми викаат да ставам 20евра во плико еден убав букет и евентуално бомбоњера, немаат некоја идеја за поинаков поклон што би бил до кај 3000 денари, искрено јас дала и повеќе али пак тоа оди на терет на моите, а сега уписи на факултет, пред една недела се вратив од одмор и се само трошам ги шизнав веќе
Не се оптоварувај со тоа колку ке ставиш во плик или каков поклон ке однесеш,колку ти си во можност и сметаш дека е доволно толку ке ставиш битно чест ке направиш и ке појдеш.Тој што си решил да си прави свадба си прави од кеф на душата парите секако решил да ги даде,па секој поклон што и да е ке биде добродојден,а ако е некој што гледа на тоа кој колку или што ке му донесе верувај што и да му однесеш ке најде мана па затоа главата горе и уживај и не се секирај.
Голема ситничарка сум за се ама тука и си имам мака ми е специфична ситуација да ми беше дечко ми маж е голема блискост али барем знаеш на што си, а вака пак сме тука заедно и пак е до некаде место кај што треба да се покажам, а и таа ''јатрвами'' е озборувачка а згора на се и не ме ''мириса'', таа не ме ни покани туку мајка му на дечкоми при што таа ги преврти очите па сега ми е да не ме збори дека не сум се отчестила а да земам нешто дека било вакво или такво..
Девојки ИТНО ми е може ли да се вратат сликите од апарат??? Случајно наместо да избришам една слика стиснав на тоа да се избришат сите сликиии ми отидоа сите слики од одмооор
^ Ако ти се зачувани на мемориска, пробај симни го програмчево (не сум го користела, затоа убаво прочитај). http://www.cardrecovery.com/how_to_reco ... ctures.asp Се надевам ќе ти заврши работа.
Може, во фото студио, ќе ја стават мемориската во едно апаратче ( не знам како се вика стручно) и се враќаат речиси сите слики. Ова случајно го дознав кога појдов за друго, а заборавив какви слики претходно бришев од апаратот , што значи директно паталец ти кажува
Па сега тебе те заболе таска извини на муабетов ич не му ја мисли за тоа што ке рече таа,и 100евра да однесеш пак исто ако си е озборувачка таква ке си биде и ке најде за друго да збори и пак ке те оцрни,и кога имале јатрвите пофални зборови за нас никогаш све само критика до критика посебно ако се такви кој се замислуваат дека се подобри од нас,а ако неможат ни на мал прст да ни се фатат.И ако почнеш уште од сега да се нервираш и да мислиш што ке рече јатрвати што ке остане за понатака ке оболиш од мислење,ова ти го збором оти и јас сум таква ај да не рече овај за мене нешто ке му одам по гајдата ај онај ама више ми смачи санки некој му мисли што ке речеме ние за него.Однеси што си во можност и готово.
Мислам дека не може, јас на мајка ми по грешка и ги избишав сликите од еден проект на кој работеше, одеше по сервисери и каде не ама ништо не бидна неможеа да ги вратат ама сепак ти распрашај се и пробај на сите можни начини, стварно ми е жал ама не си земај при срце сепак тие слики и да не ги вратиш ти се врежани во главата Во право си можеби и премногу се замарам да угодам на некој што нема да цени.. Па нема фајде бе крајно безобразна е има 31 година знаци 10 години сум помала од неа и ја почитувам и цело време ќе и речам покрај другитекафе да ти сварам да ти помогнам за мстење кревање абе идотка во последно ме игнорира муабет не ми прави, али не ми дошло мене до неа па уште галама да кревам кога и да одам дома кај дечко ми од мајка му и татко му сум почестена и испочитувана,цело внимание е на мене ми угодуваат и баш ги засакав, дури мислам дека таа е љубоморна на нивниот однос кон мене а на крај на краиштата па за неа ме боли баш ете и при крај им е куќата сега ќе си се вселат па мирна глава уште да ми останат ко сега фини свекрвата и свекорот и ко мене ќе нема
ИТНОО!!! Каде да купам епрувети, мензури и тие другите материјали по хемија (штипка, инка)? И по која цена?
Дали некој користи дома тв 3Д , која марка (или да препорача ) како е задовлен и дали се наоѓаат филмови во Скопје да се купат или изнајмат .Во план сум да набавам а како по обичај продавачите ке ти изнафалат се и на крај неможе човек да се одлучи :geek: ,вака барем некој ке пише искрено тука
од искуство мене мојта идна етрва што како тебе беше на 20год. кога дојде на свадба и ни донесе 1000ден плус цвеке и беше 2год. веке во врска со на сопругот брат па незнам дали ти е малце или многу ....
Мислев на оргинални примероци,практикувам некој убави филмови да ги имам во своја колекција .Можеби Југотон има но дали има др места каде што би ги нашол ?...
Ми треба некој што се разбира во такси, патни трошоци, онлајн купување и такви поими. Ептен сум тупава за овие работи, жими се. Морам да прашам некого. Кој има време да се порасправа со мене, го замолувам да ми пише лп. Фала однапред.