Каде во Бт има место каде што шминкаат и прават фризура заедно, убаво да е а да не е нешто превисока цена, ама и да не е нешто ко дома некој што си шминка. Нешто пристојно, некое студио за убавина. За невеста.
Женски,не знаев каде да прашам ако има некаде тема Ве молам префрлете ме,ама дали знаете страни каде можам да продавам малку користена или нова козметика односно шминки а да не е моја гардероба?
Баш ни треба некој таков маркет/сторе. Еве јас зборував пред некој ден, за смарт ливинг цените им се до плафон, а не се толку скапо производство. Ама продавачите им се на процент така да во цената мора да има и за продавачот и за газдата и за превозникот и за производителот и за даноци... ако една фотелја ја продаваат 24 000, вистинската вредност му е помала од 10 000.
Дали некој од вас знае добро физика,имам проблем со само една задача.Ќе може ли некој да ми помогне? Благодарам однапред
Zdravo, ako moze nekoj da mi kaze kako se koristi tecno gjubrivo za cvekje? Se rastvora vo voda ili odma na cvekjeto? Ako moze da mi objasnite tocno? Fala
Дали газдите на дуќаните во моловите кои се затворија поради кризата можат вооошто да не пуштат плата иако работевме до средина на месецот и после неколку дена не одјавил? Јас се надевав дека МОРА да пушти плата штом сме биле пријавени, но еве 29ти уште нема па се зачудив да не има некоја дупка па да се извадат да не ни пуштат.
Платите за април во сметководство може да се изработат во рок до 10ти мај, а работодавачот има рок априлската плата да ја исплати до 15ти мај. Освен тоа ако најверојатно аплицираат за мерките од владата, не може се уште да се пуштат тие плати. Образецот со кој се аплицира за мерката се уште не е ни излезен во e-tax.
За март треба да се исплатени до сега да. Јас би те советувала да провериш до АВРМ дали си навистина пријавена. Работодавач може и да закасни некој ден со исплата на плата, но тогаш плаќаат камати. Ако закаснат повеќе од месец им ги блокираат и сметките, ама со оглед на искуството што го имам со УЈП не се многу ажурни за жал.
Во АВРМ проверив на 17ти сум одјавена. Тоа ме интересираше дали ќе можат некако да се 'извадат' и за тој пола месец да не ни исплатат.