Не е прашање повеќе како барање е. Ве молам,доколку има некој што учи во Мирче Ацев во Прилеп да ми пише ЛП. Итно ми треба затоа што сакам да се префрлам на Јазик и Уметност додека имам време,па да видам дали има место...
Кога веќе бараш решение, јас ти предлагам да го истегнеш појасот на празно седиште и да го ставиш во тие за закопчување, и фактички нема да свири и нема да ти смета, а плус раката можеш во горниот дел да ја бутнеш само низ појасот и однадвор делува како да ти е целосно врзан. Најпаметно ти е да го користиш, мене ми е убава навика, без појас не тргам.
http://www.sas.com.mk/ Но мементално е недостапна. Јави се на бројот, ќе ти кажат 02 2466-011 , 2466-313
Одиш кај гинеколог кој сакаш да ти биде матичен, земаш пријава од него и ја носиш во ФЗО Ако имаш претходен матичен гинелог тогашод него земаш одјава и таа ја носиш во ФЗО
Децо, децо, децо, итно и многу битно! Дали можам на некој друг да му упишам семестар ако сите документи се пополнети и потпишани, и дали знаете до кога работат студентски на филолошки? Знам дека е до 14ч нормално, него за уписиве сега дали имаат продолжено работно време?
На УГД може некој да упише семестар за друго лице, ако ги имаш нели потребните документи. По некоја логика и на другиве универзитети би требало да е така. А за работното време, продолжено е овде, до 16 часот работат. Значи ова за УГД се однесува.
И на УКИМ може да запишеш семестар за друго лице. Во врска за дали е продолжено работното време на студентски прашања, кај нас на ПМФ не беше.
Кога лупам/сецкам кромид,рацете ми мирисат на него дури ден два после тоа. И да си ги мијам често рацете,и да се мачкам какви ли не кремови и лосиони-ништо не помага. Совет?
^ Сода Ама без заебанција, стави сода со малце вода на рацете и истриј ги. Ова истото се прави и за секаков друг мирис. Исто, и ако сте јаделе кромид/лук/слични производи, гргара и измивање со вода со сода е тајната на чистиот здив
Спојлер Гинекомедика адреса: Иван Милутиновиќ 21/3 место: Битола телефон: (047) 221 242 телефон 2: (02) 3111392
Дали некој има искуство со www.internations.org ? Ја отворам, ама бараат премногу податоци, па ако некој има искуство дали вреди или не, да не си го губам времето за џабе. Фала однапред!
Треба да направам промена на презиме. Поддадов документи за извод. Што ми треба за лична карта и како да закажам сликање, не се сеќавам како одеше процедурата, а немам време да висам по шалтери. Фала однапред девојки
Ќе закажеш на 0800 192 92, а од документи потребни ти се извод, копија од лична крата од сопругот, копија од венчаница, носи ја и твојата стара лк, таму ти даваат да пополниш образец и упланица од 190 ден. Имај копии од сите документи за секој случај, а кога ќе закажуваш пак прашај си што документи се потребни да не заборавиш нешто.