Решив да правам млеко од овес сама дома, бидејќи е прелесно и реално поприродно и поевтино од купечките. Ама имам еден проблем. Немам некоја потенка крпа дома или газа како што ја нарекуваат низ видеава. Знам дека постои газа, онаа за правење преврски, но нели е таа некако тесна? Можеби имате некоја подобра идеја или некој/а од вас веќе има правено млеко од овес па може да сподели мислење. Еве едно од видеата што ги гледав на интернет.
Кога одиш во правец од плоштад накај соравија низ ГТЦ, од страната на ДМ, сврти лево штом ќе ја поминеш продавницата на Конверс. И ќе ти излезе од лева страна Минисо. Или тука или на претходното лево треба да се сврти, не сум сигурна. Знам до Минисо има шалтер за подигање на tax free за оние од странство.
Јас за правење лабне имам користено најголемата газа од Зегин. Дупчињата се доволно големи за да нив истекува течност. Ќе го тагнам @Ketchup , он прави вегетаријански млека да ти каже. поточно што користи.
@Arja, газите мислам дека се продаваат во големина. Имаш и поголеми од тие за кои што кажуваш во аптека. Како и да е, мене ептен ми беше комплицирано со газа. Имам една цедалка веројатно земена од Базаро, или Џамбо, со пластична мрежа, ептен ситно направена и преку неа супер се цедеа млеката.
Здраво некој да ми каже што го искористил целиот интернет пред да заврше месецот дали од први ќе ми пуштат нет или не за телеком прашувам
Знам дека го укинаа договорот на дело, ама ме интересира кој друг вид на договор може да се употреби каде можеш да му платиш некому за завршена работа наместо да го вработиш и да го плаќаш месечно. Т.е. која е алтернативата на договорот на дело?