Можеби е малку глупаво прашање, но ме интересира дали може да се прават исплати од нашите банки во Германија? Прашувам пред се затоа што скоро се претплатив на едно списание во Германија со помисла дека ќе можам да плаќам преку картичка или Payoneer. Испадна дека не можело, па ја откажав претплатата но бидејќи веќе ми е испратено едно издание морам да го платам. Ми испратија сметка на меил каде стои следново: Deutsche Bank AG Hamburg IBAN: DE80 2007 0000 0033 4334 00 BIC: DEUTDEHHXXX Kontoinhaber: DPV Deutscher Pressevertrieb GmbH. Дали доколку отидам во некоја од банките или поштите кај нас, ќе можам да ги дадам овие податоци и да се изврши уплатата?
Здравo Некoj искуствo сo oрбитрек? Ми се скина jажетo oкoлу кругoт (тркалoтo) на справата? Дали функциoнира без тoа?
Сакам да прашам каде можам да најдам ваков стаклен бокал со чаша. Овој е од базаро прашав немало веќе...
Сакам да прашам Дали на снап чат стига нофитикација кога некој става стори? На тик ток можеш да се допишуваш и дали сите видеа ти ги прави јавни?