Здраво девојки дали може да се изврши електронска уплата во нлб банка? не сум во можност да отидам а треба до утре да уплатам...
Пред 2 години добив слушалки на наградна игра. Пред да почне ситуацијата со короната, добив писмо од УЈП (Годишна даночна пријава) каде во „Остварени приходи“, во графата за „вкупен износ на пресметан ПДД“ пишува сума која е еднаква на 10% од сумата на слушалките во времето кога се поклонети. Како што видов, според законот, се плаќа баш тој 10% ДДВ за добивки од наградна игра. На задната страна од ГДП (во делот каде што има уплатница) внесени се моите податоци, меѓутоа не пишува никаков износ што треба да се плати. Прашав и во УЈП, го погледна набрзина и ми рече дека не треба ништо да платам (за тоа плаќала фирмата; меѓутоа, не ми е јасно зошто тогаш мене ми стигнува ваков документ?), а за општо да знам кога имам данок за плаќање да се регистрирам онлајн на нивната страна (сè уште не сум регистрирана во УЈП, ниту сум имала било какво искуство со нив). Не ми се јасни овие работи, а и некако како брзо да ме „помина службеничката“ и не би сакала во иднина да наидам на проблеми поради некоја „недовршена“ работа од минатото. Затоа би прашала: дали некој има искуство со вакви добивки и дали имам некоја одговорност да платам нешто?
Скоро мм доби писмо дека мора да плати данок од 1.200 денари за добивка на игра на среќа која изнесува 12.000 денари. Дома лом се направивме, јас викам дека криел од мене дека играл и добил, тој вика дека нема добиено. Се јавивме во ујп и тие незнаеа како да ни објаснат и зошто стасало, рекоа дека немаме ништо за плаќање. Така да нема што да плаќаш ништо штом истото ти го рекле.
Премногу !! Дури и девојчето пред да се фарба ми рече 6.000 ден и кажала кога после корен и фарбала нз што и и наплатила 9.000 ден На сестра ми за обично фарбање кафено и зема 2000 а не балајаж со олаплекс. Уште ако имаш долга и густа коса..
Дали има шанса краток фустан да се продолжи , т.е. да се додаде материјал или нешто, за да се промени должината?
Здраво, каде во Ск да најдам ваква постава или како и да се вика на што се става вуницата? Интересно и лесно изгледа... Spoiler
Дали некој овде изработува есеи или знаете некој што пишува и по која цена. Ми треба есеј околу 10-12 страни.
@nevermet18 @Quincy Отворете на некоја од банките има ценовник ставено. 90е е околу 13е провизија, на 100е е 7е итн. Цената е различна во однос на висината на сумата.
Ништо не разбрав околу отварањето на границите.. Грците ќе не пуштаат ли? Треба да патувам за Турција ама за враќање треба да правам цпр тест во грција за влез во мк така ли? И дали при негативен тест мора да бидам после во самоизолација дома?? @koritsaki можеби ти знаеш некоја информација
@Lostinparadise кога треба да патуваш? До први јули мора да покажеш црп тест на МК граница не постар од 72 часа. Од први ќе пуштаат и грците , при поминување на граница ќе мора да се пополни формулар Passenger load factor , ќе треба да кажеш каде и што ќе правиш во Грција. И ќе прават тестови по случаен избор , ако има некој сумљив случај очигледно
Треба во понеделник или вторник најкасно да тргнеме од мк ама проблем е ако треба на враќање да сме во карантин и плус сме 4 особи ќе треба со 2 коли да одиме Во формуларот треба да стои дека сме во Грција само транзит така?