Незнам дали е за тука прашањето но ајде ќе прашам вака сакам да почнам да правам нокти но ги имам некои делови само имам едни четки што кога ќе дтабиш гел во боја се познаваат како линии од четката да ми кажете што оди како оди да купам подобри четки за да ги немам тиа несовршености па и на крај некој ако има некој што де занимава со тоа да ми објасни се како што требa. Ви благодарам секој одговор е добредојден
Земи си од топ шоп. Овој за два месеца ќе прегори. Јас мојот го користам добри 5 години, маста му ја извадив.
Дали можеби некој знае во што е проблемот со мојот мобилен телефон(Samsung Galaxy J6)? Проблемот е во тоа што,кога ќе уклучам некогаш на Инстаграм или Снапчат,ми дава во боја(розевко-виолетово),(Прикачив слика.Сликата што ја прикачив е рандом,само да покажам како ми дава.). А на пример,ако го пратам истото видео кај другарка,видеото е сосема во ред,и го дава нормално. Дали некој знае што е проблемот?
Имам нов тонер за печатарот и имаше портокалови делови кои што треба да се извадат. Прашање за оваа "sealing tape": дали треба да се извади цела, додека сама не се пресече? Почнав да влечам, ама многу долга ми се виде. Да не утнам нешто. (сликава е од интернет, да ви кажам на што мислам)
Само на инстаграм и снапчат? Види да не ти се вклучени негативни бои. Settings > Accessibility > Vision > најдолу имаш Negative colours. Треба да ти бидат исклучени.
Уште малку повлеков, не се пресече Почна веќе и црно да излегува. Да не го упропастив веќе? Едит: Собрав храброст и повлеков уште маалку. Излезе
Провери да не имаш филтер ставено на инстаграм, кај сликата што ти е слизни лево или десно и ќе ти се појави друг ефект.
Највејатно е до екранот ако ти има паѓано до сега можно е да е скршен внатрешниот екран однеси го кај некој што поправа телефони
Зависи колку имаш работен стаж, на која ставка си осигурана и колку години имаш. Во фонд ти пресметуваат.
Гледам имаш black mode на инстаграм. Ако не ти е направено тоа од самата апликација, туку од сетингс на телефонот, тогаш тоа може да е причината. И кај мене е ист случај. Прочепкај во сетингс за екран и бои.
Дечки користи ли некој маска за очите, за спиење? Мислам на ваква: Се мислам дали да земам, првично како заштита од светлина, а со тоа и подобар сон. Но не би знаела каков материјал е најпријатен за очите/лицето, да не иритира, да не поти и слично. Искуства?