Како иде праќање пратка по карго? Таму треба да им ја однесам и да ја адресирам само за кого е? Најблиску карго до Автокоманда кое е вака? Не сум праќала до сега, само ми носеле пратки и затоа малце не знам што како.
Карго експрес кај Саем. Одиш таму, потполнуваш формулар и им ја даваш пратката и толку е. Наведуваш во формуларот дали ти ја плаќаш доставата или тој што ја прима.
Ја носиш пратката и оставаш податоци за лицето кое ќе ја прими и адреса. Може да треба да платиш нешто не сум сигурна. Јас сум праќала ми зеле пари, вчера татко ми мене ми праќаше-не му зеле. Не знам од што зависи. Иначе магацинот на каргото се наоѓа многу блиску до Автокоманда. Се наоѓа позади бензинската пумпа што е после саем (одејќи од автокоманда према железничка). Ако одиш со кола во малото едносмерно уличе покрај Дојрана стигаш за неполни 2 минути.
@Dream-Girl Можеш да се јавиш во било кое карго и од дома да дојдат да ја земат пратката и да ја однесат кај што треба.
Нели кога имаше вонредна состојба на личните документи им се продолжи траењето, не се вадеа нови. Дали се уште важи тоа или нормално си функционира сега?