може некој да ми објасни кога е Новина кај месечина дали Млада или прва четвртина? Сакаме да направиме прослава и ни рекоа дека е најдобро тоа да биде на новина.... Каде можам да најдам сигурни информации за фазите на месечината па да не згрешиме. Фала!
Дали можам од банкомат да извадам точно пари колку што имам на сметка? Пример 2780ден. дали можам да ги ивадам? Или мора како 2000 или 2500
Зависи. На некои минимална им е 500. На Стопанска е 100. Помалце од 100 не. За 2780 ќе може како 2700 на Стопанска. За други банки не знам.
Функционира, ама тешко се доаѓа до термин. Кај сакаш да се сликаш? Јас сум од Ѓорче и се сликав кај МТВ. Само таму успеав да најдам термин.
Стопанска банка АД Скопје банкоматите им издаваат суми заокружени на 100 ден. Иако, секој банкомат може да те одбие со образложение нема доволно средства, ако му фалат банкноти. За жалење околу тоа, само на тел.бр. во контакт центар на банката, ако одите во филијалата ако е отворена, ќе ви кажат дека немаат врска, има посебна служба која само со тоа се занимава.
А нели од пред некое време рекоа дека ќе воведат опција колку сакаш толку да извадиш? Не сум вадела одамна.
@SummerGirl @buba4e89 Вчера цело време се обидував до 15ти август немаше никаде слободно. Прееска се јави брат ми и по редовна постапка има дури за 21 август најрано , а јас на 5ти септември треба да се вратам во Грција. Не сакав да ризикувам па закажав за 5ти август кај мтв по итна постапка
Искрено не сум слушнала такво нешто. Знам само дека треба сумата да е делива со 500 или 1000, всушност така пишува и на банкомат.
Дали ташнава може да се носи и на патики или по се изгледа дека е повеќе како за излегување некој ако може да ми каже незнам дали е за рука прашањево ако не е нека се премести. Фала
Некој да ми каже како може да ги симнам тестовите со точни одговори бидејќи сакам да ги ископирам а неможам да ги симнам. Фала