Доход се пример сите материјални средства што се добиваат заради продавање добра или услуги, а приходот се добива кога ќе се одземе расходот (потрошениот материјал).
Женски извинете ако има посоодветна тема, но итно е. Се работи за братучед (17г). Пред извесен период дома го фатиле под дејство на дрога (амфетамин, кокаин) западнат во такво друшто, родителите го носеа по психолози, психијатри и како детево ок е, му дошло памет, но од страна на мајката сеуште има сомнежи дека чат- пат повторно конзумира, но он не признава. Дали сте запознаени дали постои некаков тест со што може да се открие тоа. Има тестови во аптека како тест за бременост треба да уринираш врз него, но тие се само за марихуана. Дали има нешто за други дроги па макар и да треба урина да се носи некаде да се испитува..
Во Авицена нека оди, може да го проверат за било која врста на дрога ако сака да знае... Мислам дека беше 300-350 денари од тест. За колку врсти ќе сака да го тестира, за толку ќе плати по таа цена.
Дечки, дали во Кам се уште го носат кокосовото млеко во конзерва? Веќе 2-3 недели, ако не и повеќе во двата Кам маркети што ми се во близина го нема. Да не знаете каде го имаат се уште? Една молба, ако пазарите денес/ утре во Кам да проверите дали го има, ако го најдете да ми пишете
Во големите аптеки (зегин еурофарм градска или буњаковец) може да се најдат и за други дроги освен за марихуана. Како тест за бременост на сличен принцип со урина. Инструментални методи мислам имаат на клиника за токсикологија. Инструменталните методи се поточни
Не најдов подобра слика, ср надевам се гледа. Sunny fantasy е фирмата, има ананас и мешано конзервирано овошје од истата фирма.
Можеш и да ја прашаш. Барем ќе знаеш и нема да утнеш. Ако веќе се мислиш ептен, јас сум за часовник да ѝ земеш. https://www.parfois.com/en/mk/watches/others-172667.html?dwvar_172667_color=AZ_&dwvar_172667_size=U
И јас го барам подолго време, повеќе од еден месец го нема во никој маркет, барем јас не сум го сретнала
Знам дека има во Дм, има и во Веро и Тинекс, ама ова од Кам е по густо ( пошто веројатно не е чисто кокосово) и супер ми е за во смути. А и цената му е далеку пониска.
Дека едно време пред некој месец не работеше во недели ради пандемијава, затоа прашав. А исто до 10 е како во други денови? Да не отидам за џабе.