Бил некој во сири мол ако може да ми каже дали е пристигната есенската колекција палтиња фармерки дали имаат фала однапред
Прави нарачки во маркети Пример работи за одредена фирма сокови и оди во маркетот и гледа колку имаат колку би им ттебало и порачка прави Мислам дека бараат факултет и возачка мора да имаш
За комерцијалист не треба факултет, повеќе од пола комерцијалисти се со средно. Самата работа не бара никакви вештини што се учат на факултет. Ако некоја фирма е ептен нешто а, у, тогаш ќе бараат, инаку секаде факултетот е наведен само како пожелна карактеристика.
Осигурана сум како лице со плата и вчера легна првата плата на сметка, ама сеуште немам здравствено осигурување.. зошто?
Па секако дека и нив ќе ги прашам, ама ми требаше инфо порано, кои се можните причини зошто би било така.
Не мора да значи дека изјаловила, може е системска грешка. Многу често ова се дешава со фондот, неажурирани податоци и сл. Точно дека треба да ја извести фирмата и сметководителот да го реши тоа, но не значи дека е намерно.
Да се надоврзам. Ако е регуларно помината плата не може да ја исплати без да ги исплати и сите придонеси. @LovelyGirl3 Да не ти исплатил на договор на дело или нешто, да заштеди трошоци? Можеш да му го побараш рекапитуларот за плата?
Вчера во маркет видов посно сирење, без млеко. Читав состав, па ме интересира што е тоа страч? И дали е вкусно посното сирење, каков вкус има? @Dust Можеби ти знаеш
Како се прави посното сирење? Се става ли некое посно млеко? Јас прочитав вода, сол, кокосово масло, страч, мислам лимонска киселина и не знам дали уште нешто прочитав... Каков е тој згуснувач, од што е?
Баш денес го препрочитав пак составот, значи имаат печатна грешка при превод. Грчко е сирењето, во Рептил го видов. Инаку пишува дека е без млеко, без соја, без казаин (и ова не знам што е)