Не би требало, јас знам дека покажуваш карта на граница, и до пред тргнување имаш толку време за транзит. Подобро јавете се во амбасада, или на граничен премин, и прашајте. Ама процедурата треба да биде таа.
На почетокот на јули, при минување граница се потпишуваше изјава дека имаш х време пред карантин. Тогаш немаше опција за влез со тест, туку задолжителен карантин. А и после, ако си без тест, ти даваат неколку часа да стигнеш до локацијата пред да влезеш во карантин. Исто потпишуваш изјава. Со мене беше личност на која и дадоа време според авионскиот билет, до полетот имаше дозволено време за транзит. Како би било за со приватно возило, не знам. Логично би било да ви дадат време колку што треба да стигнете до таму каде што сакате, т.е. излез од државата на друга граница претпоставувам. Се тоа би било скоцкано во некаков документ кој ќе ви го дадат на граница.
Дали вие што сте на Телеком пакет имате проблеми со нет тв и тв? Веќе две недели нон стоп паѓа, што е најлошо таман да ги добијам и да пријавам грешка и проблем повторно истото, сега немам ни телефонска линија, апсолутно ништо. Никако да си ги средат проблемите а доколку не платиш на време замараат.
Купив резистент бенд за вежбање, но воопшто не ми се допаѓа, широк ми е ми се лизга од нозите и не стега воопшто. Го земав од една онлајн продавница, што мислите ќе ми го вратат ли ако им пишам? Некој со слично искуство.
Дали има некој учебници,скрипти за средно - медицинска сетра 1ва.2ра год, што не ги користи повеќе?? (стручни предмети, Анатомија, Физиолофија...) Или евентуално линк да ми пратите
Сакам да прашам со какво средство ја чистите плотната во кујна. Не е сјајна мат е. Нова ми е не сакам да ја оштетам затоа некој со искуство.
Deckii ne znaev vo koja tema da pisam, za zatoa pisam tuka. Znaci najdobar drugar ima rodenden za 2 dena , t.e.vo vtornik. Golem avanturist e, i planinar. I sakam da mu kupam interesno poklonce. Sakam da mu kupam svajcarski noz, bidejki neli planinar, i avanturist. Dali znaete kade mozam da najdam, vo momentov sum vo Ohrid, do cetvrtokot bev vo Sk, ama ne uspeav da kupam. Dali znaete kade mozam vo Ohrid da zemam takvo nesto, ili predlog za nesto drugo positno? I dali znaete kolkavi se cenite na svajcarski noz?
Бидејќи темата Прашања за форумот е заклучена, тука ќе прашам. Каде и дали е возможно да се пријави некој трол што ми праќа лп?